Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τουρκικά συμφέροντα προσπαθούν τώρα να εξαγοράσουν τους πρόσφατα πτωχεύσαντες τουρ οπερέιτορς, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού. Η διοίκηση της ομοσπονδίας, παρακολουθώντας με ανησυχία τις δυσμενείς εξελίξεις που οδηγούν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και γενικά τα τουριστικά επαγγέλματα, καλεί την κυβέρνηση να παρθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να μην αφελληνιστούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας, με αφορμή την κατάσταση που δημιουργείται λόγω της βροχής στα αποχετευτικά φρεάτια. Η μήνυση στρέφεται κατά της ΕΥΔΑΠ, η οποία θεωρείται υπαίτια για το πλημμύρισμα των υπόγειων και ημιυπόγειων κατοικιών, για την καθίζηση των οδοστρωμάτων και για τα ΙΧ που καταστρέφονται, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τη στήριξη και ικανοποίηση του δυναμικού και συναλλαγματοφόρου κλάδου των μυδοκαλλιεργειών προωθεί η Αγροτική Τράπεζα, με τη χρηματοδοτική και τεχνική στήριξή τους, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο υποδιοικητής του ιδρύματος Θαν. Παπαγεωργίου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη στις 4 Οκτώβρη, με θέμα την πορεία των μυδοκαλλιεργειών στην Ελλάδα. Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αγροτικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Νομού Πιερίας, πήραν μέρος οι εκπρόσωποι όλων των μονάδων μυδοκαλλιέργειας της περιοχής.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Τρεις νέες ημερίδες διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων στις 15, 16 και 17 Οκτώβρη 1996. Το γενικό θέμα, που θα εκτεθεί από ειδικούς επιστήμονες και έμπειρα στελέχη του ευρύτερου δημοσίου τομέα και των τραπεζών, είναι: "Νέα χρηματοδοτικά μέσα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις: FACTORING, LEASING, VENTURE CAPITAL". Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες στην αίθουσα συνεδρίων του συνδέσμου.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Από 11 - 14 Μάρτη 1997 θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών "FOODEX". Την οργάνωση της συμμετοχής έχει αναλάβει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών. Σε εκθεσιακό χώρο 20.000 τ. μ. συμμετέχουν 1.000 περίπου επιχειρήσεις από 38 χώρες και από τις 5 ηπείρους. Ο αριθμός των επισκεπτών στην έκθεση, που είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους, ξεπερνά τις 85.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ