Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τρίωρη στάση εργασίας χτες

Στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητώντας από τη δημοτική αρχή την άμεση υλοποίηση των συμφωνιών της περασμένης άνοιξης, τις οποίες η διοίκηση του δήμου προκλητικά συνεχίζει να αθετεί, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

Η χτεσινή κινητοποίηση κατέληξε στο συμβολικό χτίσιμο της εισόδου του δημαρχείου. Οπως δήλωσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, ήταν προειδοποιητική, τόσο προς τη διοίκηση του δήμου, όσο και προς την κυβέρνηση. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης Σμαρώ Κυριαζίδου, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, αλλά ούτε και τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση.

Τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση καταβολή του επιδόματος των 18.000 που εκκρεμεί από το 1990, η πρόσληψη των εκατοντάδων εκτάκτων, η άμεση σύγκληση του υπηρεσιακού συμβουλίου για την κάλυψη των κενών θέσεων και η άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των άθλιων συνθηκών εργασίας.Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ