Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη

Με αιχμή την αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Συνέντευξη έδωσαν χτες εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο Μέτωπο: Τεράστιες οι ελλείψεις σε υποδομή και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της περιοχής

Συγκέντρωση στη Νομαρχία Πειραιά διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτώβρη η ΕΛΜΕ Πειραιά με τη συμμετοχή γονιών, μαθητών και εργατικών σωματείων, με αιτήματα την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, διορισμούς εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού στα σχολεία, αύξηση των λειτουργικών δαπανών κ. ά. Στο πλευρό τους οι υπόλοιποι φορείς που συγκροτούν το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά", οι οποίοι χτες έδωσαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης στον Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Π. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά και όπως τόνισε από το δήμο λείπουν 57 σχολικά κτίρια, δηλαδή 745 αίθουσες, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε πρωινή βάρδια. Με το ρυθμό που χτίζονται σχολεία, το κτιριακό πρόβλημα θα λυθεί σε 120 χρόνια (!).Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση της ΤΕΣ Κοκκινιάς, το κτίριο της οποίας είναι ακατάλληλο. Αναφερόμενος στις ελλείψεις καθηγητών, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ σημείωσε ότι λείπουν 480 αναπληρωτές,με αποτέλεσμα οι χαμένες διδακτικές ώρες ως τα μέσα του Οκτώβρη να φτάσουν τις 5.000.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά κατήγγειλε επίσης ότι η "Λευκή Βίβλος" βρήκε εφαρμογή και στους εκπαιδευτικούς, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα να καλούνται να "μοιράζονται" ένα πλήρες ωράριο και να εργάζονται σαν ωρομίσθιοι. Κάλεσε τέλος την ηγεσία της ΟΛΜΕ να αναπτύξει πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Κερατσινίου - Περάματος Β. Σκανδέλης,μεταφέροντας την προσωπική εμπειρία του, τόνισε ότι για όλα τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου δίνονται 1.600.000 δρχ. από τα οποία το 1 εκατομμύριο καλύπτει τη μισθοδοσία της καθαρίστριας του σχολείου και μένουν 600 χιλιάδες για τα λειτουργικά έξοδα. Στην έλλειψη επαρκών κονδυλίων αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών "η Πρόοδος", ο οποίος όπως τόνισε επικοινώνησε με τον ΟΣΚ, ο οποίος απάντησε ότι έχουν ήδη δοθεί μεγάλα ποσά στο Δήμο Πειραιά.

Τραγική όμως είναι η κατάσταση και στα σχολεία του Κορυδαλλού, όπου λείπουν 10 σχολεία, δηλαδή 120 αίθουσες, με αποτέλεσμα να υπάρχει το φαινόμενο της διπλοβάρδιας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 2ου Λυκείου όπου η Β Δέσμη κάνει μάθημα χωρίς βιολόγο (!). Το 2ο ΤΕΛ Κορυδαλλού "λειτουργεί" με έναν διευθυντή και τέσσερις καθηγητές (λείπουν 12 καθηγητές), ενώ το 1ο και 6ο Γυμνάσιο της πόλης λειτουργούν μια ώρα λιγότερο, προκειμένου να γίνει το μάθημα στην ΤΕΣ "Ηράκλειτος" με την οποία συστεγάζονται. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά Κ. Κυριακοπούλου,αναφερόμενη στις ευθύνες του Δήμου Πειραιά, τόνισε ότι δεν έχει δοθεί ακόμα στα σχολεία η πρώτη δόση των κονδυλίων του '96 για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής των εργαζόμενων σε ένα μέτωπο για την παιδεία, καθώς - όπως τόνισε - ο εργαζόμενος πληρώνει από την τσέπη του τη δημόσια δωρεάν παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ