Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιο κοινωνικό πρόσωπο;

Μας παραζάλισαν με αυτό το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Η Βασούλα από τη μια βεβαιώνει ότι θα εξοικονομήσει λεφτά από τα φάρμακα για τους αναξιοπαθούντες χαμηλοσυνταξιούχους. Την ίδια ώρα, όμως, συμπληρώνει να μην μπερδέψουν κάποιοι το κοινωνικό πρόσωπο με παροχές.

Σαν τι δηλαδή είναι αυτό το κοινωνικό πρόσωπο; Μπας και είναι η αντιμετώπιση "με ευαισθησία, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα των πιέσεων που δέχονται κοινωνικά στρώματα και εκδηλώνονται καθημερινά με αγωνία για την υγεία, την ανεργία, την κοινωνική πρόνοια και προστασία", που λέει ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας; Αλλά και πάλι ο ίδιος σπεύδει να τα αναιρέσει, δηλώνοντας ότι θα καταλήξουμε στα αμερικανικά και δυτικοευρωπαϊκά συστήματα υγείας και ότι τα νοσοκομεία πρέπει να δουλέψουν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Η μήπως το "κοινωνικό πρόσωπο" είναι τα διαβόητα ΕΚΑΣ, που ανακοίνωσε με στόμφο ο πρωθυπουργός; Δε φτάνει που έκαναν τσάμπα προεκλογική εκστρατεία λέγοντας ψέματα. Οτι δηλαδή τα πήραν 380.000 συνταξιούχοι, ενώ δεν τα πήραν ούτε 200.000 δικαιούχοι. Δε φτάνει που δεν έδωσαν φράγκο για το 1996, όπως είχαν υποσχεθεί. Ερχεται τώρα ο Παπαντωνίου και δηλώνει ότι εφεξής ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιδοτεί επιλεκτικά τα ασφαλιστικά ταμεία για τα ΕΚΑΣ.

Κύριοι της κυβέρνησης. Το ελάχιστο που θα έπρεπε να σημαίνει το "κοινωνικό πρόσωπο" είναι ο πολιτικός ανδρισμός. Αλλά σας λείπει, δυστυχώς, κι αυτός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ