Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο επικίνδυνος ανταγωνισμός

Σε μηχανική βλάβη, σύμφωνα με όλες τις σχετικές πληροφορίες, οφείλονται τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας της TWA, το περασμένο καλοκαίρι. Σ' αυτό το συμπέρασμα φαίνεται πως καταλήγουν και οι σχετικές έρευνες.

Το σημειώνουμε, όχι μόνο, ή κυρίως, για τα τόσα δημοσιεύματα και τη φασαρία, κύρια των ξένων ΜΜΕ, περί τρομοκρατικής ενέργειας και των δήθεν ευθυνών του αεροδρομίου των Αθηνών, που μένουν πλέον στον "αέρα", αλλά και για να θυμίσουμε ένα παλιότερο δημοσίευμα του "Ρ" (δημοσιεύτηκε εντελώς τυχαία τις ίδιες ακριβώς μέρες του ατυχήματος της TWA), όπου αναδεικνυόταν ο ιδιαίτερα ολισθηρός και επικίνδυνος δρόμος του οξυνόμενου συνεχώς ανταγωνισμού μεταξύ των διεθνών αεροπορικών εταιριών. Ενός ανταγωνισμού, που έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με την είσοδο στο χώρο των αερομεταφορών των ιδιωτικών εταιριών και "σπρώχνει" στην όλο και μεγαλύτερη μείωση του κόστους, ακόμη και αυτού της συντήρησης και γενικότερα της ασφάλειας των πτήσεων.

Οχι, δεν ξέρουμε αν το συγκεκριμένο ατύχημα οφειλόταν σε τέτοιους ακριβώςλόγους, παρότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε χαρακτηριστεί και ήταν "υπέργηρο". Δεν έχουμε, όμως, και την παραμικρή αυταπάτη, για την παντελή ανυπαρξία οποιασδήποτε αναστολής στους κεφαλαιοκράτες, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ