Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντί για αγώνες ... συσκέψεις

Σύσκεψη για το βαμβάκι και τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών σκέφτηκαν να κάνουν οι "καρεκλοκένταυροι" της ΓΕΣΑΣΕ και μάλιστα στην Καρδίτσα. Αν και η σύσκεψη έγινε στον κατ' εξοχή βαμβακοπαραγωγικό νομό της χώρας, ωστόσο μόλις και κατάφεραν να συγκεντρώσουν μερικές δεκάδες ημέτερων αγροτών. Μάλιστα, πολλοί κι απ' αυτούς κατάγγειλαν τη στάση των ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρων στη διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισαν, μέχρι τώρα απείχαν από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και λειτούργησαν διασπαστικά και, τώρα, όψιμα ανακάλυψαν πως υπάρχουν προβλήματα στους βαμβακοπαραγωγούς!

***

Αλλά και τώρα, στη σύσκεψη δεν έκρυψαν τους πραγματικούς στόχους τους, αφού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μ. Γιαννακίδης πρόεδρος και Χρ. Φάκας αντιπρόεδρος και ο ΣΥΝεταίρος τους Π. Πεβερέτος γραμματέας αντί να καταγγείλουν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, επιτέθηκαν κατά των βαμβακοπαραγωγών για τους αγώνες τους ενάντια στα καταστροφικά μέτρα της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται και προγραμματίζονται ήδη ως ...ανεπίκαιρες και αποσπασματικές! Κι αυτό όταν οι ίδιοι της διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ όχι μόνον απέχουν προκλητικά, αλλά και κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τις κινητοποιήσεις και να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα.

***

Οι ίδιοι με τη στάση τους και αποκάλυψαν, ωστόσο, ότι συνεχίζουν την παρελκυστική τακτική τους. Γιατί την ώρα που οι αγρότες προγραμματίζουν μεγάλες κινητοποιήσεις, εκείνοι αντιπρότειναν, απλώς, να ξανασυσκεφθούν στο τέλος Νοέμβρη, για να διαμορφώσουν τα αιτήματα των βαμβακοπαραγωγών, λες και δεν τα ξέρουν! Δε γνωρίζουμε αν τολμήσουν οι "καρεκλοκένταυροι" να επισκεφθούν ξανά την Καρδίτσα, αλλά το μήνυμα πρέπει να το πήραν οι αγρότες. Οι βαμβακοπαραγωγοί διαπίστωσαν από πρώτο χέρι πως οι "καρεκλοκένταυροι" της ΓΕΣΑΣΕ μοναδικό τους μέλημα έχουν πώς θα εκτονώσουν την οργή των αγροτών, για να εμποδίσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ήδη οργανώνονται.

Ετσι, όχι μόνον δεν έχουν να περιμένουν κάτι από μεριάς ΓΕΣΑΣΕ και των ηγεσιών των άλλων τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, αλλά και πρέπει να προετοιμάζονται οι αγρότες να αντιμετωπίσουν το διασπαστικό ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Να ξεσκεπάσουν τον υπονομευτικό ρόλο τους, ώστε να μην μπορούν να κάνουν κι άλλη ζημιά στο αγροτικό κίνημα.

Γ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα είδαν... 1.116.000 τόνους (2004-12-23 00:00:00.0)
Η αναμονή της ΓΕΣΑΣΕ (2001-12-04 00:00:00.0)
Μοίρασαν τους νόθους τίτλους (2000-04-21 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν, λέει, κινητοποιήσεις... (1998-01-22 00:00:00.0)
Υψηλοί στόχοι! (1997-02-22 00:00:00.0)
Προς νέο νόθο συνέδριο! (1997-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ