Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαρχή συντονισμένων αγώνων

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στης Τρίτης στην Κάνιγγος κατά της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, καλούν πολλά σωματεία της χώρας

Συντονισμένο αγώνα ενάντια στις απολύσεις, στην ανεργία, στην αποβιομηχάνιση, και στην προσπάθεια κατάργησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ξεκινούν αρκετά σωματεία από διαφορετικούς κλάδους και περιοχές της χώρας, τα οποία βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στόχαστρο της πιο σκληρής επίθεσης. Απαρχή της κοινής τους δράσης, το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Τρίτη 12 Νοέμβρη, στις 4μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Η ασύδοτη δράση του μονοπωλιακού και πολυεθνικού κεφαλαίου, που τροφοδοτείται από την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, έχει δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση σε χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Κολοσσιαίες για τα δεδομένα της χώρας και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, όπως είναι ηΛΑΡΚΟ,ωθούνται στην ιδιωτικοποίηση. Αλλες συρρικνώνονται δραστικά και μετατρέπονται σε εισαγωγικές, όπως η "Χαλυβουργική",η φαρμακοβιομηχανία GLAXO κ.ά. Με απολύσεις δεκάδων εργαζομένων απειλούν άλλες επιχειρήσεις, όπως στη ΜΙΣΚΟ,στη ΒΕΛΚΑ κ.ά. Τις κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου" έχουν ήδη "γευτεί" οι εργαζόμενοι άλλων επιχειρήσεων, όπως στο ΜΙΝΙΟΝ όπου το 15% των πωλητών είναι ήδη ωρομίσθιοι, ή στην WESTMINSTER BANK,όπου έχουν κάνει "δυναμική εμφάνιση" οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Σε μνημεία αντεργατικότητας έχουν αναδειχτεί η "Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων" στην Καλαμάτα που υποχρεώνει τους εργαζομένους της σε απασχόληση μιας βδομάδας τον μήνα, η εκτυπωτική του Κ. Δραγούνη, που απέλυσε 24 εργαζόμενους δεν πληρώνει τους μισθούς και από πάνω προχωρά σε νέες προσλήψεις.

"Μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση;". Αυτό το ερώτημα απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση αρκετά σωματεία αποφάσισαν να συντονίσουν τα βήματά τους, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, να παλέψουν για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης, απαιτώντας: Παραγωγική ανασυγκρότηση της βιομηχανικής βάσης της χώρας και εφαρμογή κλαδικών πολιτικών κόντρα στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μάαστριχτ. Να μη διαλυθεί ο ΟΑΕ, αλλά να ανασυγκροτηθεί στην κατεύθυνση της ανάπτυξης επιχειρήσεων, όπως η ΛΑΡΚΟ κ.ά. Να σταματήσουν οι απολύσεις, η εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Τα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και σε άλλα σωματεία να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στο συντονισμό δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ