Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Νέο μισθολόγιο" = Μείωση του εισοδήματος

Τη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων καταγγέλλει στην πιο κάτω ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

"Με το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί μια νέα αντεργατική επίθεση, κάνοντας πράξη τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει την άμεση ανάγκη να δοθούν στους δημόσιους υπαλλήλους αυξήσεις, που να αναπληρώνουν τις απώλειες από την πολύχρονη εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας, να καταβληθεί η ΑΤΑ, να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις και να αυξηθούν οι γενικότερες κοινωνικές δαπάνες.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει αυτά τα αιτήματα και θα συμπαρασταθεί σε κάθε αγώνα που θα τα προωθεί. Υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι ένα μόνο μέρος των γενικότερων κοινών προβλημάτων της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των επαγγελματοβιοτεχνών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν και πρέπει να συναντηθούν με τα άλλα τμήματα της εργατικής τάξης και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου πάλης, που θα εναντιώνεται αποφασιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική και στους φορείς της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ