Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για 28 Νοέμβρη

Την ολοκληρωτική απόρριψη του "εκτρώματος" του νέου μισθολογίου και αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων προτείνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Νοέμβρη - την ίδια μέρα, που έχει κηρύξει απεργία και η ΓΣΕΕ - αποφάσισε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.Ωστόσο, το κύριο αίτημα που προβάλλει - με ευθύνη της πλειοψηφίας - είναι απλώς η βελτίωση του σχεδίου μισθολογίου της κυβέρνησης, που προβλέπει μηδενικές αυξήσεις και πάγωμα, ουσιαστικά, των αποδοχών για δυο χρόνια.

Η κύρια ένσταση των παρατάξεων της πλειοψηφίας επικεντρώνεται στην τριχοτόμηση των αποδοχών (βασικός μισθός, επίδομα εξομάλυνσης, επίδομα παραγωγικότητας), που προβλέπει το σχέδιο μισθολογίου της κυβέρνησης. Επίσης, ζητούν αναπροσαρμογή στις καταληκτικές αποδοχές όλων των κατηγοριών.

Τελικά, με τις ψήφους μόνο της ΠΑΣΚ, αποφασίστηκε η πρόταση προς το Γενικό Συμβούλιο της κήρυξης 24ωρης απεργίας στις 28 Νοέμβρη και η εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για παραπέρα κινητοποιήσεις. Οι σύμβουλοι της ΔΑΚΕ πρότειναν, εκτός από την 24ωρη, να αποφασίσει το ΓΣ και 48ωρη απεργία για το Δεκέμβρη, ενώ οι σύμβουλοι του ΣΥΝ πρότειναν μια ακόμη 24ωρη για το Δεκέμβρη. Οι διαφοροποιήσεις αφορούν μόνο τις κινητοποιήσεις, καθώς και οι τρεις παρατάξεις συμφώνησαν στο ίδιο πλαίσιο αιτημάτων.

Την απόρριψη, στο σύνολό του,του νέου μισθολογίου της κυβέρνησης, πρότεινε ο Δ. Αγκαβανάκης της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας",χαρακτηρίζοντάς το έκτρωμα. Οπως κατάγγειλε, πρόκειται για το πιο ακραίο σενάριο εισοδηματικής πολιτικής, που ουσιαστικά παραπέμπει σε πάγωμα των αποδοχών για δυο ολόκληρα χρόνια. Πρότεινε: Την άμεση διεκδίκηση αυξήσεων για την εισοδηματική πολιτική του '97. Δημοκρατικό φορολογικό σύστημα. Αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού και ανάλογα για υγεία - κοινωνική ασφάλιση - πολιτισμό κ.ά. Επίσης την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Νοέμβρη, 48ωρης τις μέρες που θα συζητείται ο προϋπολογισμός στη Βουλή και νέο Γενικό Συμβούλιο για παραπέρα κλιμάκωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ