Κυριακή 10 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήριο - βήμα συντονισμού

Πρωτοβάθμια σωματεία από πολλές περιοχές της χώρας διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τρίτη, στις 4 μμ στην πλ. Κάνιγγος, ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις, τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων

Μπροστά στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία που έχει οδηγήσει σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές της χώρας. Μπροστά στην προσπάθεια για αφαίρεση θεμελιακών εργατικών κατακτήσεων που οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις, πρωτοβάθμια σωματεία από διάφορες περιοχές της χώρας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να αγωνιστούν από κοινού, με πρώτο βήμα τη διοργάνωση μεθαύριο Τρίτη, στις 4μμ στην πλατεία Κάνιγγος, συλλαλητήριο "για το δικαίωμα στη ζωή και την απασχόληση".

Στην απόφασή τους για συντονισμό δράσης, "βάρυνε" η οξύτητα και η σοβαρότητα των προβλημάτων, αλλά και η διαπίστωση πως ο κάθε χώρος μόνος του είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσει. Η μια επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη. Αλλες μεταφέρονται στο εξωτερικό ή μετατρέπονται σε εμπορικές. Μεγάλες παραγωγικές μονάδες στρατηγικής σημασίας, οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση και συρρικνώνονται και οι μαζικές απολύσεις δίνουν και παίρνουν. Ολόκληρες περιοχές, όπως η Πάτρα,η Μαγνησία,η Εύβοια μετατρέπονται σε νέα Λαύρια.

Η προσπάθεια για συντονισμό δράσης ξεκίνησε με πρωτοβουλία των σωματείων ΜΙΝΙΟΝ και ΜΙΣΚΟ.Οπως θα πει ο Γ. Πέρρος,πρόεδρος του σωματείου ΜΙΝΙΟΝ, "η ανάγκη του συντονισμού της πάλης, ήρθε μέσα από τα ίδια τα προβλήματα. Προβλήματα που δημιουργεί στους χώρους δουλιάς η ασυδοσία των βιομηχάνων, η κυβέρνηση με την πολιτική της, που πάει χέρι - χέρι με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ανεργία, οι μαζικές απολύσεις, η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, τα παρατεταμένα ωράρια, τα σχέδια για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, είναι προβλήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους και μόνο η αλληλεγγύη και ο ταξικός αγώνας μπορούν να δώσουν διέξοδο.Πρέπει να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και διευρύνοντας τις συμμαχίες μας για να ανατραπεί αυτή η αντεργατική πολιτική".

Η Ν. Πεταλά,πρόεδρος του σωματείου ΜΙΣΚΟ, αναφερόμενη στους στόχους της προσπάθειας, τονίζει: "Με το συλλαλητήριο που διοργανώνουμε την Τρίτη, κάνουμε ένα βήμα στην κατεύθυνση του συντονισμού της δράσης μας, απέναντι στη συνολική επίθεση που δέχονται σήμερα τα εργασιακά μας δικαιώματα, η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ο συντονισμένος αγώνας και η ανάπτυξη ενός πανεργατικού μετώπου είναι νομίζουμε το πρώτο καθήκον μας σήμερα.Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα και αρνούμαστε την υποταγή απέναντι στα σοβαρά πλήγματα που δεχόμαστε σήμερα από την ασύδοτη δράση του μονοπωλιακού και πολυεθνική κεφαλαίου και την πολιτική της κυβέρνησης που με σημαία τον "ανταγωνισμό" και τον "εκσυγχρονισμό" οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους ξανά για την Υγεία και την ακρίβεια (2024-02-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-01-03 00:00:00.0)
Καταδικάζουν και οι 400 του ΜΙΝΙΟΝ (1998-09-01 00:00:00.0)
Αγωνιστική η απάντηση (1998-08-22 00:00:00.0)
"Εμείς το αναστήσαμε" (1997-10-05 00:00:00.0)
Απαρχή συντονισμένων αγώνων (1996-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ