Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
στέλνουν κυβέρνηση - εργοδοσία

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει σοβαρή ευθύνη. Στο σκαμνί πρέπει να καθίσουν οι παρανομούντες μεγαλοεργοδότες κι όχι οι απεργοί εμποροϋπάλληλοι και επαγγελματοβιοτέχνες, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του ωραρίου

Ωμή τρομοκρατική παρέμβαση σε βάρος του αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και των ΕΒΕ για ανθρώπινο ωράριο, εκδηλώθηκε χτες διά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών! Σε τόνους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και που αντιμετωπίζουν τον διαδηλωτή σαν "τρομοκράτη", ο κ. Κανελλόπουλος διέταξε αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές! Με την ίδια εισαγγελική παραγγελία προβλέπεται να ζητηθούν, ως αποδεικτικό... υλικό, οι κασέτες των τηλεοπτικών καναλιών από τα μικροεπεισόδια του περασμένου Σαββάτου, έξω από ορισμένα καταστήματα! Επίσης, ενώ ο αγώνας για το ωράριο του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη, δίνεται εντολή στα αστυνομικά όργανα να συλλαμβάνουν μελλοντικά τους εμποροϋπάλληλους που ασκούν "παράνομη βία" και να τους οδηγούν στο Αυτόφωρο!

"Αντί να κάθονται στο σκαμνί οι παρανομούντες εργοδότες, η αυστηρότητα της εισαγγελικής αρχής στρέφεται κατά των εργαζομένων", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει σοβαρή ευθύνη.

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η τρομοκρατική παρέμβαση και μέσα στους εργαζόμενους και ΕΒΕ που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα.Αύριο, Τετάρτη, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με συγκέντρωση στις 4.30 έξω από το ΕΒΕΑ, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο πανελλαδικού κλεισίματος των καταστημάτων στις 28 Νοέμβρη.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ