Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμπαράσταση από την ΚΝΕ

Τη συμπαράστασή της στους αγώνες που πραγματοποιούν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, κόντρα στις απολύσεις, το κλείσιμο σημαντικών παραγωγικών κλάδων, στην αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Επισημαίνει πως "η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών είναι αυτή που οδηγεί σε συρρίκνωση σήμερα την παραγωγική βάση της χώρας, κλείνει δεκάδες παραγωγικές μονάδες, νεκρώνει ολόκληρες περιοχές, όπως Πάτρα, Μαγνησία, Εύβοια. Εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Και όλα αυτά τα βαφτίζει μονόδρομο στην πορεία σύγκλισης".

Υπογραμμίζει πως ο συντονισμένος αγώνας των σωματείων και ο αγώνας των εργαζομένων, σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, δείχνει το "μόνο δρόμο που μπορεί να διασφαλίσει τα δικαιώματά μας στη ζωή και την απασχόληση, το δρόμο της ενωμένης πάλης".

Τονίζει πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν καθημερινά στο πλευρό των εργαζομένων και των νέων κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ενωσης, για μια άλλη πολιτική προς όφελος του λαού και του τόπου και καταλήγει πως οι νέοι κομμουνιστές θα βρεθούν δίπλα στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ