Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ GOOD YEAR
Πορείες και συγκεντρώσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη από την κυβέρνηση στους απολυμένουςτης GOOD YEAR, σχετικά με την εμπλοκή της λειτουργίας του εργοστασίου τηςπολυεθνικής στη Θεσσαλονίκης στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τουςκαζινάρχες του Λουτρακίου, για τα ποσοστά επί του τζόγου! Οι εργαζόμενοιζητούν επιτακτικά να "φωτιστούν όλα τα σκοτεινά σημεία" της υπόθεσης καιαπό σήμερα ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις, με πορείες και συγκεντρώσειςσε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας από το χώρο της πλατείας Δικαστηρίων,όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και μία βδομάδα, προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα επιδώσουν εκ νέου ψήφισμα. Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζουν μαζική κάθοδο στην Αθήνα,όπου θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και συμβολικές διαμαρτυρίες έξω από τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης.

Οπως δήλωσαν χτες εκπρόσωποι των εργαζομένων, η κυβέρνηση τους έχει γυρίσει κυριολεκτικά την πλάτη και η μόνη αντίδραση από την πλευρά τους δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Υποστηρίζουν πως το μποϊκοτάζ των ελαστικών της GOOD YEAR έχει θεαματικά αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη και ελάχιστοι είναι εκείνοι που αγοράζουν προϊόντα της πολυεθνικής, παρά τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας.

Το Σάββατο αντιπροσωπεία της ΚΝΕ επισκέφτηκε το χώρο της πλατείας Δικαστηρίων, συναντήθηκε με τους απολυμένους της GOOD YEAR. "Ο δικός σας αγώνας, τόνισαν τα μέλη της ΚΝΕ, είναι και υπόθεση όλων των νέων της πόλης. Ηαποβιομηχάνιση, η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης του νομού μας, η ασυδοσίατου πολυεθνικού κεφαλαίου και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησηςκαταδικάζουν τον έναν στους δύο νέους του νομού στην ανεργία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ