Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκλογές ... στα "κρυφά"!

Η ΕΝΙΑΙΑ Σ. Α. Κ καταγγέλλει τον τρόπο που μεθοδεύτηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής και στο Ταμείο Ασφάλισης

Στα κρυφά, "μεταξύ" τους, λες και είναι ιδιωτική τους υπόθεση, οργάνωσαν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής και το Ταμείο Ασφάλισης οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, σύμφωνα με καταγγελία της ΕΝΙΑΙΑΣ Σ. Α. Κ,της οποίας μεθοδεύτηκε ο αποκλεισμός της!

Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν χτες από την επαρχία και στην Αθήνα γίνονται στις 14 και 15 του μήνα. Η ...προκήρυξή τους έγινε με ένα μήνυμα μέσω του Η/Υ, παραμονή τριήμερης αργίας, χωρίς καν να κυκλοφορήσει ανακοίνωση! Και ενώ είχαν λήξει οι υποψηφιότητες, ύστερα από δέκα μέρες ανακοινώθηκε η διορισμένη εφορευτική επιτροπή!

Απευθυνόμενη, με ανακοίνωσή της, στους εργαζόμενους η ΕΝΙΑΙΑ Σ. Α. Κ σημειώνει: "Γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως οι εκλογές, δεν μπήκαν στον κόπο να βγάλουν μια ανακοίνωση; Πόσοι από σας έμαθαν έγκαιρα πότε λήγουν οι υποψηφιότητες; Πότε εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή και δεν το πήραμε είδηση; Ποιος νόμος, ποιο καταστατικό και ποια συνδικαλιστική δεοντολογία λέει ότι η εφορευτική επιτροπή ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ; Πότε ξαναέγινε πρώτα να λήγουν οι υποψηφιότητες, ύστερα από δέκα μέρες να ανακοινώνεται η διορισμένη εφορευτική επιτροπή και μία μέρα πριν τις εκλογές να γίνεται απολογιστική συγκέντρωση;".

Η ΕΝΙΑΙΑ Σ. Α. Κ καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην απαράδεκτη αυτή μεθόδευση με όποιο τρόπο κρίνουν σκόπιμο - αποχή, λευκό, άκυρο - δίνοντας το μήνυμα ότι υπάρχουν επιτέλους εργαζόμενοι που όλοι οφείλουν να τους σέβονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ