Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απάντηση, ο συντονισμένος αγώνας

Σήμερα στις 4 μμ στην πλατεία Κάνιγγος το συλλαλητήριο των σωματείων, ενάντια στις απολύσεις, τη λεηλασία των εργασιακών σχέσεων και τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης. Μήνυμα για μαζική συμμετοχή

Σήμερα στις 4μμ στην πλατεία Κάνιγγος, πρωτοβάθμια σωματεία από διαφορετικούς κλάδους και περιοχές της χώρας, διοργανώνουν συλλαλητήριο κατά των απολύσεων, της ανεργίας, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, στα πλαίσια της απόφασής τους για συντονισμένη πάλη. "Στην αδιαφορία της κυβέρνησης και στην ερήμωση της παραγωγικής μηχανής, η απάντησή μας είναι αγώνας",τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση και καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "το συλλαλητήριο οργανώνεται επειδή η κυβέρνηση αφήνει ασύδοτα τα πολυεθνικά και μονοπωλιακά συμφέροντα, με αποτέλεσμα: Επιχειρήσεις να κλείνουν, να μεταφέρονται δραστηριότητες στο εξωτερικό, να λεηλατούνται οι εργασιακές σχέσεις, να απολύονται εκατοντάδες εργαζόμενοι και να γενικεύεται συνολικότερα η επίθεση ενάντια στα συμφέροντά μας". Τονίζεται δε πως το συλλαλητήριο αποτελεί "μόνο μια φάση του συντονισμένου αγώνα μας".

Τα σωματεία αγωνίζονται για: Παραγωγική ανασυγκρότηση της βιομηχανικής βάσης της χώρας, με την εφαρμογή κλαδικών πολιτικών κόντρα στις επιθυμίες των πολυεθνικών και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ανασυγκρότηση του ΟΑΕ, με στόχο τη στήριξη και ανάπτυξη των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, και όχι διάλυσή του. Να μπει φραγμός στις απολύσεις και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με την κατάργηση κατακτήσεων και την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης.

Στο μεταξύ και άλλα σωματεία πήραν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, ανταποκρινόμενα θετικά στο κάλεσμα των δεκατριών που είχαν την πρωτοβουλία, να "εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την ενεργητική συμπαράστασή τους".

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των 13 σωματείων για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους και καλεί τους λογιστές να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αποφάσισαν ομόφωνα οι εμποροϋπάλληλοι, κατά την προχτεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τη συμπαράστασή του εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Τονίζοντας πως "οι μαζικές απολύσεις, η συρρίκνωση και το κλείσιμο εργοστασίων, η ιδιωτικοποίηση άλλων, πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη", το Σωματείο Εργαζομένων "ΚΑΖΗΣ" χαιρετίζει σαν θετική την πρωτοβουλία των 13 σωματείων "που πρέπει να έχει και συνέχεια" και δηλώνει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση.

Να συμμετέχουν αποφασιστικά στη σημερινή κινητοποίηση, καλεί όλους τους συνταξιούχους, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και πέριξ δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ