Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Φουρτούνα" εξαιτίας απόφασης του ΝΑΤ

Με δυναμικές αντιδράσεις προειδοποιούν οι ναυτεργάτες, καθώς με απόφαση του ΔΣ του ΝΑΤ μειώνονται δραματικά οι συντάξεις. Συνάντηση χτες ΠΝΟ - υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας

Θύελλα διαμαρτυριών ξεσηκώνει η απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ του ΝΑΤ για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, με βάση το δίπλωμα ή πτυχίο που κατέχει ο ναυτικός και όχι με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει στην αντίστοιχη κατηγορία πλοίων. Για την εξέλιξη αυτή, που οδηγεί σε δραματική μείωση των συντάξεων,χτες η ΠΝΟ πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Σ. Σουμάκη.Ο τελευταίος, χωρίς να απαντήσει επί του συγκεκριμένου, είπε ότι "μελετάει" γενικά το θέμα το ΝΑΤ.

Για την αυθαίρετη απόφαση του ΔΣ του ΝΑΤ, που είναι σαφώς αντίθετη με το νόμο 792/78 άρθρο 16 παρ. 2α, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,Θ. Σταματόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις πραγματικές αιτίες της κακοδαιμονίας του ΝΑΤ και στο διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία, σημείωσε:

"Ολα αυτά - τονίζει ο Θ. Σταματόπουλος - είχαν σαν αποτέλεσμα το ΝΑΤ να οδηγηθεί σ' αυτή την κατάσταση. Ενώ από τη μια μεριά η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική του αφελληνισμού, με επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και την εθνική οικονομία, από την άλλη, προκειμένου να μειώσει τα ελλείμματα του ΝΑΤ, ξεκινάει τη λεηλασία των συντάξεων. Εμείς πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό δεν είναι απλά θέμα εξέτασης από μια επιτροπή, αλλά πρέπει να παρέμβει ο υπουργός για την πιστή τήρηση του νόμου. Εάν δε δοθεί άμεση λύση, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κάθε μέσο που έχουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ