Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα χνάρια της ΓΣΕΕ το ΕΚ Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Την εκτονωτική τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ υιοθέτησε για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Θεσσαλονίκης, καταψηφίζοντας κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας το πρόγραμμα που κατέθεσε η Εργατική Ενότητα - ΕΣΑΚ.Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, η παράταξη πρότεινε την ενεργοποίηση όλων των μελών της διοίκησης και του Γενικού Συμβουλίου και τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων των σωματείων. Επίσης, με απόφαση της Ολομέλειας του ΕΚΘ, να κηρυχτεί μια ώρα στάση εργασίας στα εργοστάσια της ΒΙΠΕΘ την Τρίτη 26/11 και στην κοινή ωφέλεια την Τετάρτη 27/11.

Σχετικά με τα αιτήματα της απεργίας προτείνεται: Επαναδιαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ με στόχο τη διαμόρφωση του κατώτερου μεροκάματου στις 7.000 και μισθού στις 175.000. Νομοθετική κατοχύρωση γνήσιας ΑΤΑ. Καθιέρωση 35ωρου, 5ήμερου - 7ωρου χωρίς μείωση αποδοχών και δικαιωμάτων και εφαρμογή κλαδικών πολιτικών. Σε επίπεδο Νομού Θεσσαλονίκης προτείνεται η στήριξη των παραδοσιακών κλάδων παραγωγής, επαναλειτουργία του εργοστασίου της GOOD YEAR και ενίσχυση του "Χαλυβουργείου", της "Αγνό", της ΜΕΛ και των άλλων εργοστασίων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σχετικά με τις προτάσεις της Εργατικής Ενότητας, ο Θόδωρος Κυριακίδης τόνισε στο "Ρ": "Η πρότασή μας πέρα από τα βασικά αιτήματα για τις βασικές αποδοχές, την ανεργία, το φορολογικό, τις κοινωνικές δαπάνες και τις ιδιωτικοποιήσεις, επικεντρώθηκε στην κριτική της ουσίας του αντιλαϊκού προϋπολογισμού. Δυστυχώς, τόσο τα αιτήματα όσο και το αγωνιστικό μας πλαίσιο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ΕΚΘ, που αποφάσισε να εναρμονιστεί με την εθιμοτυπική αντίληψη για τους αγώνες που διακατέχει και την πλειοψηφία της συναινετικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Αυτοί οι συνδικαλιστές πραγματικά δεν πιστεύουν στους αγώνες της εργατικής τάξης και εκφράζουν τη συντήρηση, την ηττοπάθεια και την υποταγή του κινήματος. Εμείς σαν Εργατική Ενότητα θα παλέψουμε για την επιτυχία της απεργίας σε ταξική κατεύθυνση και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αγωνιστικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ