Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ψήφισμα

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι και υποαπασχολούμενοι, που συγκεντρώθηκαν χτες στην πλατεία Κάνιγγος ενάντια στην ανεργία, υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους:

- Τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης που, πατώντας στα χνάρια των προκατόχων της, εμφανίζεται σαν "Πόντιος Πιλάτος" να νίπτει τας χείρας της μπροστά στο κύμα των χιλιάδων απολύσεων, στο κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων και επιχειρήσεων, στο απάνθρωπο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, στο ξήλωμα εργασιακών κατακτήσεων, όπως αυτό της πλήρους απασχόλησης, της καταβολής των δεδουλευμένων και πολλών ακόμα πολύχρονων κατακτήσεων.

- Τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις κατ' επανάληψη αναφορές της αρμόδιας υπουργού Β. Παπανδρέου ότι θα διαλυθεί ο ΟΑΕ και θα πουληθούν ή θα κλείσουν οι επιχειρήσεις που σήμερα ανήκουν στον Οργανισμό.

- Την ασύδοτη δράση μονοπωλίων και πολυεθνικών που, ενθαρρημένοι από την κυβερνητική πολιτική, λεηλατούν και ξεθεμελιώνουν την παραγωγική μηχανή. Μετατρέπουν τη χώρα σε παραγωγική έρημο και μεταπράτη ξένων συμφερόντων.

- Την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απαιτεί μετά τα ποικιλώνυμα προγράμματα σύγκλισης παρατεταμένη και συνεχή λιτότητα για τους μισθωτούς, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη και τα υπερκέρδη της ολιγαρχίας.

Επίσης απαιτούν:

- Παραγωγική ανασυγκρότηση στη βιομηχανική βάση της χώρας με χάραξη κλαδικών και περιφερειακών πολιτικών, κόντρα στις επιθυμίες των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, κόντρα στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μάαστριχτ.

- Ανασυγκρότηση του ΟΑΕ και πολιτικές για στήριξη, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη κολοσσών, όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΣΟΦΤΕΞ, η ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, η ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, η ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ, η ΒΕΛΚΑ, η ΑΓΕΤ, η ΜΙΣΚΟ, η GOOD YEAR, η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, η Π - Π και δεκάδες ακόμα.

- Να μπει φραγμός στις απολύσεις και τη μερική απασχόληση. Να θεσμοθετηθεί ανθρώπινο ωράριο, στο εμπόριο όπως ζητάνε τα σωματεία του εμπορίου, να σταματήσει το αίσχος του ωρομίσθιου και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

- Να στηριχτεί η επιβίωση των ανέργων. Ο ΟΑΕΔ να παίξει το ρόλο του. Αντί να επιδοτεί την εργοδοσία, να επιδοτήσει τους άνεργους, τους απλήρωτους, τους νέους που δε βρίσκουν δουλιά.

- Να αναλάβει επιτέλους η ΓΣΕΕ τις ευθύνες της, παίρνοντας θέση και ρόλο στον αγώνα μας.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης κατατέθηκε χτες το βράδυ από τους βουλευτές Στρ. Κόρακα και Μ. Κωστόπουλο σαν αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ