Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση κατά ενοποίησης κλάδων

Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου παρενέβη και ακύρωσε απόφαση για συνδικαλιστική ενοποίηση των κλάδων δέρματος, κλωστοϋφαντουργίας, ιματισμού!

Μετά από παρέμβαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου,το Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης ακύρωσε τελικά, χτες, την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου Εργατών Δέρματος για αλλαγή του καταστατικού του, ώστε να συμπεριλάβει στις τάξεις του και τους εργαζόμενους στην κλωστοϋφαντουργία και τον ιματισμό! Αυτό, παρά την αναγκαιότητα της ενότητας των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα με την αποβιομηχάνιση και την έξαρση της ανεργίας στην περιοχή, αλλά και παρά τις ομόφωνες αποφάσεις συνεδρίων της ΓΣΕΕ για ενοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων συναφών κλάδων.

Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει ως εξής: Στις 10 Αυγούστου του '95, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του σωματείου, όπως είχε ομόφωνα αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση. Χτες εκδικαζόταν η αίτηση για διορισμό διοίκησης, προκειμένου να διεξάγει τις αρχαιρεσίες. Το ίδιο Δικαστήριο, μετά την παρέμβαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισε να μην αποδεχτεί την αίτηση για διορισμό διοίκησης και επίσης ότι: "Κακώς εγκρίθηκε το καταστατικό με την προηγούμενη δικαστική απόφαση"!

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Θ. Ευθυμίου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης τόνισε: "Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ - ενόψει και του συνεδρίου της Ομοσπονδίας - έχασαν την ψυχραιμία τους μπροστά στη μεγάλη απήχηση των δυνάμεων της ΕΣΑΚ και προχώρησαν στις, γνωστές γι'αυτούς, μεθόδους των δικαστικών προσφυγών. Ενώ, λοιπόν, ομόφωνες αποφάσεις συνεδρίων της ΓΣΕΕ κάνουν λόγο για την ανάγκη ενοποίησης, κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες αναιρούν τις ομόφωνες αυτές αποφάσεις. Εχοντας την πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, παρενέβησαν κατά της προσπάθειας του σωματείου δέρματος να διευρυνθεί, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτηση. Την ίδια στιγμή, και με δική τους ευθύνη, μια ολόκληρη περιοχή, αυτή του Βόλου, έχει ερημώσει. Την απάντηση θα πάρουν στις 7 - 8 Δεκέμβρη στο συνέδριο της Ομοσπονδίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ