Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι στόχοι της κυβερνητικής προπαγάνδας

Με όλα τα μέσα και σε όλα τα "επίπεδα" δουλεύει πυρετωδώς η κυβερνητική προπαγάνδα προκειμένου να διευκολύνει την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Το βαρύ πυροβολικό των πρωτεργατών της αντιλαϊκής πολιτικής είναι βέβαια η κινδυνολογία, για την "περιθωριοποίηση" της χώρας αν δεν ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

Ταυτόχρονα, όμως, επιχειρούν να διογκώσουν τεχνητά ορισμένες λεπτομέρειες των νέων μέτρων - οι οποίες σκόπιμα βέβαια εντάσσονται σ' αυτά - για να ισχυριστούν ότι είναι συνεπείς με τα περί "κοινωνικής ευαισθησίας", "εχόντων και κατεχόντων" κ.ο.κ. Ετσι, από το Μαξίμου έχουν αρχίσει τα τελευταία 24ωρα διαρροές, όπως ότι ο προϋπολογισμός θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, αφού οι δημόσιες δαπάνες θα αυξηθούν κατά 20%, η εισοδηματική πολιτική θα κινηθεί πάνω από τον πληθωρισμό (7,5%), θα διπλασιαστεί ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για την παιδεία, την άμυνα κλπ. Ολα αυτά τα "επιχειρήματα", τα οποία είναι πολύ εύκολο να καταβαραθρωθούν ένα προς ένα, προβάλλονται με ένα και μόνο στόχο: Να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να σπείρουν σύγχυση στους εργαζόμενους, να καλλιεργήσουν αυταπάτες για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τελικά να τους οδηγήσουν σε αναμονή και να τους παροπλίσουν.

Η ολόπλευρη, επόμενα, αποκάλυψη της άθλιας αυτής προπαγάνδας αποτελεί βασική προϋπόθεση για το δυνάμωμα των λαϊκών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ