Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κυρίαρχη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ.-

Η αύξηση των δυνάμεων της ΕΣΑΚ, ο καταποντισμός της ΠΑΣΚΕ, η μεγάλη πτώση της ΔΑΚΕ, αλλά και η μείωση των ψηφισάντων, λόγω της μεγάλης κρίσης που μαστίζει τον κλάδο, είναι τα στοιχεία που σφράγισαν τις αρχαιρεσίες στοΣωματείο Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας.

Σε 548 έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβαν: ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) 391 ψήφους, 9 έδρες στο 13μελές ΔΣ, 5 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών και 10 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. ΠΑΣΚΕ 119 ψήφους, 3 έδρες στο ΔΣ, 2 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και 1 στο ΕΚ. ΔΑΚΕ 38 ψήφους, 1 έδρα στο ΔΣ κι ένα αντιπρόσωπο στο ΕΚ.

Στις εκλογές του 1993 είχαν ψηφίσει 840 εργαζόμενοι και είχαν λάβει ΠΑΣΚΕ 404 ψήφους και 6 έδρες, ΔΑΣ 335 ψήφους και 5 έδρες και ΔΑΚΕ 88 ψήφους και 2 έδρες.

Σε δηλώσεις του για τ' αποτελέσματα των εκλογών, ο απερχόμενος πρόεδρος του σωματείου, Κ. Κωστόπουλος,τόνισε: "Οι θέσεις της ΔΑΣ βρήκαν απήχηση στους κλωστοϋφαντουργούς, διότι σταθήκαμε πάντα στο πλευρό τους και δώσαμε μαζί τους, με συνέπεια και συνέχεια, ένα σκληρό αγώνα για τη λύση των προβλημάτων του κλάδου. Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε, με την ίδια συνέπεια, τους αγώνες, για να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά εργοστάσια και να μειωθεί η ανεργία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ