Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΤΙΚ
Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη παραμένουν 800 καπνεργάτες της καπνεμπορικής εταιρίας ΑΤΙΚ,η οποία φέτος αν και αύξησε τον όγκο παραγωγής της και διατηρεί φιλοδοξίες για επενδύσεις στα Βαλκάνια, πέρα από τα απλήρωτα μεροκάματα δεν κατέβαλε ούτε ένα ένσημο στο ΙΚΑ από τον Ιούνη!

Στις διαμαρτυρίες του Παγκαπνεργατικού Σωματείου Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Καπνεργατικής Ομοσπονδίας, η εργοδοσία απάντησε με την απόλυση ενός στοιβαδόρου, που πρωτοστάτησε στις καταγγελίες και απειλεί με απολύσεις και καταχώριση στη "μαύρη λίστα" για την επόμενη χρονιά όποιον προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία! Χτες το Παγκαπνεργατικό Σωματείο αποφάσισε να ζητήσει την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των ενσήμων.

Η εταιρία ΑΤΙΚ φέτος επεξεργάστηκε καπνά σε τρία εργοστάσια στη Σταυρούπολη και στην Αν. Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και στις Σέρρες και απασχόλησε μέχρι και 1.000 άτομα. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της δουλιάς ολοκληρώθηκε και εργάζονται κύρια μόνο οι στοιβαδόροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ