Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ο θάνατός μας, η ζωή τους
Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου

Με μια απλή επανάληψη των όσων προβλέπει η σχετική νομοθεσία απάντησε χτες στη Βουλή ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας,στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου, για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί ο αυθαίρετος τρόπος λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μια ερώτηση που ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Π. Κρητικός,χαρακτήρισε "μεγίστης ουσίας, γιατί αφορά την ουσία της δημοκρατίας". Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Τύπου ομολόγησε μεν πως ορισμένα φαινόμενα στο χώρο των ΜΜΕ "έχουν πάρει εκρηκτική μορφή την τελευταία περίοδο, προσβάλλοντας ανθρώπους, υποτιμώντας την αισθητική μας, υπονομεύοντας τον πολιτισμό μας". Στο όνομα, όμως, του ότι δεν πρέπει να επιβληθεί οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας, που ουδείς εξάλλου πρότεινε, ή ότι δεν πρέπει να παραβιαστεί η ανεξαρτησία του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που επίσης ουδείς ανέφερε, κατέληξε να κάνει μια "τυποποιημένη απαρίθμηση των καταστάσεων", όπως σχολίασε ο ερωτών βουλευτής.

Ο Μήτσος Κωστόπουλος υπογράμμισε: "Η κατάσταση είναι αποπνιχτική και ζούμε όλοι μέσα σ' αυτήν. Ο τίτλος της είναι "ο θάνατός σου, η ζωή μου", μόνο που αυτοί που χρησιμοποιούν αυτό το αξίωμα θανατώνουν τους πολλούς, δηλαδή εμάς".

Ακολούθως, επισήμανε ότι έστω και ο ελλιπής νόμος πρέπει να υλοποιηθεί. Ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φιμωθεί ο Τύπος, αλλά, σε κάθε περίπτωση, πρέπει "να είναι ελεύθεροι αυτοί να λένε, αλλά να είμαστε και εμείς να λέμε τη γνώμη μας". Στη συνέχεια, πρότεινε, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να κληθούν οι επικεφαλής των κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, η ΕΣΗΕΑ και άλλοι μαζικοί φορείς να συζητηθεί το θέμα της περίφημης δεοντολογίας και να καταλήξει η συζήτηση σε μερικές βασικές αρχές, που θα τηρούνται από όλους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Μ. Κωστόπουλος υπογράμμισε: "Το χασίσι, η παιδική πορνεία, η βία, το αίμα υποκαθιστούν, σαν τίτλοι ειδήσεων καθημερινά στα Δελτία Ειδήσεων, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την Κύπρο, τον προϋπολογισμό, τη λιτότητα, την ακρίβεια, την ανεργία. Και μη μας λέτε ότι πήρε μέτρα ο νόμος για να προστατεύσει τα παιδιά μας. Το παιδί μας έχει το τηλεκοντρόλ στο χέρι και πάει εκεί που το οδηγεί ο καναλάρχης, ο οποίος χρησιμοποιεί το κανάλι για να πάρει τα μεγάλα έργα. Αυτή είναι η ουσία".

Στη δευτερολογία του, ο υπουργός Τύπου αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη ονομαστικοποίηση των μετοχών των ΜΜΕ. Αυτό, όμως, σε τίποτα δεν εμπόδισε τον εκδότη του "Εθνους" Γ. Μπόμπολα να μετέχει στην Κοινοπραξία που θα αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα Σταυρός - Ελευσίνα. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι την ερχόμενη βδομάδα θα αρχίσει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της σχετικής σύμβασης μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Κοινοπραξίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η συμμετοχή στα ΑΒΑΚΣ του ΝΑΤΟ (1999-04-22 00:00:00.0)
Συνέχεια στο καθεστώς της ντροπής (1997-12-02 00:00:00.0)
Νέο "όχι" στη μονιμοποίηση (1997-05-30 00:00:00.0)
Ανυπεράσπιστοι και ανασφάλιστοι εκατοντάδες δημοσιογράφοι (1997-05-17 00:00:00.0)
Ξανά στο μάτι του κυκλώνα (1997-03-04 00:00:00.0)
Δεν είναι μοιραία η πολιτική που μας τάζουν (1996-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ