Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ
Ξανά στο μάτι του κυκλώνα

"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", είπε χτες στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους της "Ολύμπικ Κέτερινγκ", ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,αναπτύσσοντας Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε η επιχείρηση να παραμείνει στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: "Η "Ολύμπικ Κέτερινγκ" είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση και φοβόμαστε ότι για μία ακόμα φορά βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συνδέσουν το σήμερα με τα γεγονότα του 1991. Πάντως, θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν αγωνίστηκαν για να περάσει η πολιτική Μητσοτάκη, έτσι ή αλλιώς από το παράθυρο. Πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν"". Ακολούθως υπογράμμισε ότι η επιχείρηση δεν είναι απλώς μία ακόμα εταιρία, αλλά έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά, που δεν πρέπει κανείς να τα ξεχνά και εν πάση περιπτώσει το ΚΚΕ δεν τα αποβάλλει από τη σκέψη του.

"Οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να κρίνουν τον καθένα, άρα και την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και από αυτά που έλεγε χτες και αυτά που κάνει σήμερα, όπως και τον καθένα που έμμεσα ή άμεσα βοηθάει, συμμετέχει, συμβάλλει, ώστε να πάμε σε συρρίκνωση του "Ολύμπικ Κέτερινγκ" και σε μία καταστροφική πορεία", σημείωσε ο Μήτσος Κωστόπουλος, υπογραμμίζοντας ακολούθως ότι θέση του ΚΚΕ είναι "τόσο η "Ολυμπιακή Αεροπορία", όσο και η "Ολύμπικ Κέτερινγκ" πρέπει να ανήκουν 100% στον Δημόσιο Τομέα. Στη μόδα των αποκρατικοποιήσεων εμείς απαντάμε με αυτή τη λογική. Η μόδα θα περάσει, αλλά πρέπει να δούμε τι θα έχουμε στα χέρια μας όταν περάσει αυτή η μόδα". Ο υπουργός Μεταφορών Χ. Καστανίδης στην απάντησή του προσπάθησε να δικαιολογήσει τη μετοχοποίηση της επιχείρησης με το γνωστό επιχείρημα της εξεύρεσης πόρων μέσω της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο.

Σχολιάζοντας τα λεχθέντα από τον υπουργό, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: "Είναι ο ίδιος λογισμός που ακούμε κάθε φορά. "Να εξοικονομήσουμε μερικά χρήματα για να μπορέσουμε να κάνουμε μια προσπάθεια για τη βελτίωση της κατάστασης της εταιρίας". Σημειώνω ότι 15% μετοχές στο Χρηματιστήριο αν πάρει κάποιος, έβαλε στο χέρι την "Ολύμπικ Κέτερινγκ". Τώρα μπορεί να έρθει ο Λιβανέζος, που την είχε προηγουμένως, να την πάρει μέσα από το Χρηματιστήριο. Κέρδισε τρία δισεκατομμύρια, θα κερδίσει και μία εταιρία ακόμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ