Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι απάνθρωποι "απελευθερωτές"

.

.

Οταν πριν από 5 χρόνια οι αμερικανικές σημαίες ανέμιζαν σε όλα τα σημεία της Αλβανίας και οι εκλογές στη γειτονική χώρα έφερναν στην εξουσία εκείνους, που τα τελευταία χρόνια κυβερνούσαν από τα καταγώγια της διαφθοράς, η "πολιτισμένη" Δύση πανηγύριζε για την επικράτηση της "ελευθερίας" και της "δημοκρατίας" επί του "σιδηρού παραπετάσματος". Πρόκειται για τα ίδια καταγώγια - πειραματικά εργαστήρια του μαφιόζικου καπιταλισμού, που έθρεψαν τους "ηγέτες" και τις δομές του "νέου" κόσμου, που ξημέρωνε στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Αλβανία, οι εγχώριοι υπηρέτες της αστερόεσσας υπήρξαν εξόχως αμετροεπείς. Οχι μόνο στήριζαν φραστικά τους απατεώνες, που δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να δηλώνουν ότι είναι όργανα επιβολής του ιμπεριαλισμού πάνω στον αλβανικό λαό. Οχι μόνο χρηματοδοτούσαν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, χέρι - χέρι με τους επικεφαλής των παρατραπεζικών πυραμίδων. Οχι μόνο έσπευδαν, μέσω της αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας, να ενισχύουν τις αυταπάτες στο λαό της Αλβανίας. Αλλά είχαν και το θράσος, όλοι τους, να διακηρύσσουν την ανάγκη για μετατροπή της Αλβανίας - και όλης της Βαλκανικής - σε οικονομική ενδοχώρα της Ελλάδας! Δηλαδή, στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στην περιοχή, στα πλαίσια της μετατροπής της Αλβανίας σε τσιφλίκι των "κατοχικών" δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι Ελληνες κυβερνώντες και οι συν αυτοίς προέτασσαν τη λογική του "να φάμε και εμείς κάτι"!

Σήμερα, ο αλβανικός λαός βρίσκεται στους δρόμους. Και τώρα σπεύδουν, όλοι οι μέχρι χτες "απελευθερωτές" του να προσφέρουν δηλώσεις για τον αποτροπιασμό τους, σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν σ' αυτήν την κατάσταση! Πρόκειται για τους ίδιους, που, όταν η δυστυχία του αλβανικού λαού γινόταν εξώφυλλο σε διάφορα έντυπα και διαφημιστικό έμβλημα πολυεθνικών εταιριών, εκείνοι μιλούσαν για τις "ωδίνες της ελευθερίας"! Πρόκειται για τους ίδιους, που, όταν ο αλβανικός λαός καταληστευόταν και "εξοριζόταν" από τον τόπο του, εκείνοι απηύθυναν καλέσματα στους ελληνικούς παραδείσους, για να μπορούν αργότερα να οικοδομούν το ρατσισμό τους και τον εθνικισμό τους, μέσα από την αναγόρευση του κάθε εκμεταλλευόμενου Αλβανού οικονομικού μετανάστη σε εγκληματία! Είναι οι ίδιοι, που σήμερα, με παντιέρα την πατριδοκαπηλία, ζητούν επέμβαση (!) στην Αλβανία, με πρόσχημα την "προστασία του ελληνικού στοιχείου"!

Αυτό που ζει σήμερα η Αλβανία είναι τα μεθεόρτια του πλιάτσικου, που έστησαν σε μαζική έκταση οι ιμπεριαλιστές, εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Είναι μια ακόμα έκφραση των παρενεργειών, που προκαλεί η δράση των "συμμάχων" στα Βαλκάνια. Αυτά είναι τα "δώρα" του "ελεύθερου κόσμου" τους. Το αίμα, ο πόλεμος, η δυστυχία, ο ξεριζωμός, τα εθνικιστικά πάθη, είναι τα έργα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Βουλγαρία, στην Αλβανία. Οσο για τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ των "αρχιτεκτόνων" της απανθρωπιάς στα Βαλκάνια, είναι εκείνο το στοιχείο που "εγγυάται" ότι ο αλβανικός λαός - και όλοι οι λαοί της περιοχής - δεν έχουν ζήσει ακόμα τα χειρότερα. Και αυτό το ακόμα πιο "μαύρο" αύριο, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αποτραπεί: Με την απομάκρυνση των ιμπεριαλιστών από τα Βαλκάνια, που μόνο ο αγώνας των λαών μπορεί να επιτύχει. Αυτός είναι και ο μόνος ελπιδοφόρος μονόδρομος και για το λαό της Αλβανίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Βαθύτατη λύπη» για την κάλυψη των γεγονότων του Βελιγραδίου (2014-10-23 00:00:00.0)
Υποδαυλίζουν τη φωτιά του πολέμου (1999-05-12 00:00:00.0)
Παλλαϊκή κατακραυγή ενάντια στην επέμβαση (1997-03-27 00:00:00.0)
ΔΕΣΜΟΙ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ (1997-03-25 00:00:00.0)
Μηνύματα αλληλεγγύης (1997-03-22 00:00:00.0)
"Οπλο" η δύναμη των λαϊκών μαζών (1997-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ