Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Παλλαϊκή κατακραυγή ενάντια στην επέμβαση

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον εξεγερμένο Αλβανικό λαό. Μηνύματα κατακραυγής ενάντια στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη γειτονική χώρα, εκφράζουν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ,με ανακοίνωσή της αναφέρει πως "ο Αλβανικός λαός πήρε την τύχη του στα ίδια του τα χέρια. Εδειξε στην παγκόσμια κοινότητα ότι η διεκδίκηση ενός ενωμένου λαού για το δίκιο του δε σταματιέται με τίποτα"."Οι κομμουνιστές της Πέλλας καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για συμμετοχή της Ελλάδας σε πολυεθνική δύναμη επέμβασης στα εσωτερικά της Αλβανίας", ενώ καλείται η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα "να καταδικάσουν ανοιχτά το καθεστώς Μπερίσα".

Η Νεανική Δράση για την Ειρήνη εκφράζει την αλληλεγγύη της με το λαό της Αλβανίας και καλεί "το λαό, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αλβανικό λαό και να διεκδικήσουν:καμία επέμβαση στη γειτονική χώρα. Τη λύση να δώσει ο ίδιος ο λαός της Αλβανίας. Κανένας φαντάρος στην Αλβανία".

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας αναφέρει πως για δεύτερη φορά έστειλε τρόφιμα, φάρμακα και χρήματα στους εξεγερμένους Αλβανούς ενάντια στο καθεστώς Μπερίσα. Παράλληλα, υπόσχεται πως "θα συνεχίσει να βοηθά τον αλβανικό λαό στον αγώνα του".

Το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης,σε ανακοίνωση - έκκληση τονίζει πως σε έναν τέτοιο λαό, που αγωνίζεται για δημοκρατία, ελευθερία, καλύτερη ζωή, "δεν ταιριάζει ο οίκτος και η συγκαταβατική συμπάθεια των σύγχρονων φαρισαίων. Η αλληλεγγύη μας είναι πράξη γενναιοφροσύνης, είναι στάση κοινού αγώνα σε ένα λαό που δεν τον αφήνουν να βαδίσει". Υπενθυμίζει μάλιστα πως συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων - τροφίμων για τη στήριξη του αλβανικού λαού και καταλήγει σημειώνοντας πως "το κουβάρι της ΝΑΤΟικής τάξης πραγμάτων ξετυλίγεται και για το Αιγαίο και την Κυπριακή Δημοκρατία".

Η Πανσαμειακή Επιτροπή για την Ειρήνη,μεταξύ άλλων τονίζει την αλληλεγγύη της και προσθέτει πως "καμιά επέμβαση στο εσωτερικό της Αλβανίας, στρατιωτική ή πολιτική, δεν είναι αποδεκτή, παρά μία και μόνη, η αληθινά ανθρωπιστική. Αληθινά ανθρωπιστική, το τονίζουμε, διότι τα τελευταία χρόνια με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας αιματοκυλίστηκαν λαοί από τη νέα τάξη πραγμάτων, όπως στη Βοσνία, τη Σομαλία και αλλού".

Η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης προς τον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας όπου καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, "τις ραδιουργίες και τα εχθρικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ" και ζητεί"από την Ελληνική κυβέρνηση να μείνει μακριά από όλες αυτές τις ραδιουργίες και τα ύπουλα σχέδια εις βάρος της γειτονικής Αλβανίας και του λαού της και να απαιτήσει την παραίτηση του Μπερίσα".

Η ΠΕΑΕΑ Αιγάλεω εκφράζει την ανησυχία της για τις συνέπειες από τις εξελίξεις στην Αλβανία και την παρέμβαση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή και εκφράζει την αλληλεγγύη της.

Η ΠΕΑΕΑ Χαλανδρίου με διαμαρτυρία της αναφέρει πως "υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας για τη μεθοδευμένη, από τα κέντρα υπονόμευσης της ειρήνης - ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ - επέμβαση ενάντια στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απέχει από κάθε τέτοιες διαβουλεύσεις που είναι επιζήμιες για τη χώρα μας, αλλά και για την ειρήνη στα Βαλκάνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ