Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όπλο τις ίδιες υποσχέσεις

Με υποσχέσεις - χιλιοειπωμένες και επί χρόνια ανεφάρμοστες - για την κατασκευή έργων υποδομής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο Κ. Σημίτης σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προβλήματα επανέλαβε τις γνωστές υποσχέσεις για προβλήματα που δεν έχουν σχέση με τα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών, όπως προβλήθηκαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους. Υποσχέθηκε πρόγραμμα υλοποίησης "έργων μακράς πνοής", συνολικού προϋπολογισμού 500 δισεκατομμυρίων δραχμών, για την πενταετία 1994 - 1999. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται οι εξαγγελίες για τον Αχελώο, την Κάρλα και το Σμόκοβο,έργα τα οποία εδώ και 15 χρόνια συνεχώς εξαγγέλλονται και ποτέ δεν ξεκινούν.

Υποσχέθηκε καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες,ενώ δεν έχουν δοθεί ακόμα αποζημιώσεις και δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, από τις πλημμύρες του 1994! Υποσχέθηκε κατασκευή του έργου ζεύξης του Μαλλιακού κόλπου,της νέας οδικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας - Βόλου,διαπλάτυνση και ανακαίνιση σιδηροδρομικών γραμμών,έργα στο λιμάνι του Βόλου και στα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου,που είναι από καιρό ενταγμένα σε προγράμματα.

Υποσχέθηκε ανάπτυξη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας,τη λειτουργία τον Οκτώβρη του 1997 του περιφερειακού πανεπιστημιακού Νοσοκομείου,την κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου και την αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας,που άλλα έχουν ξεκινήσει προ πολλού και άλλα αποτελούν απλώς υποσχέσεις.

Υποσχέθηκε υπαγωγή των Νομών Λάρισας και Μαγνησίας στις φθίνουσες βιομηχανικά περιοχές και την εφαρμογή των "Συμφώνων Τοπικής Απασχόλησης",υπόσχεση που όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα συρρίκνωσης της βιομηχανίας και της ανεργίας αλλά το οξύνει ακόμα περισσότερο. Αυτές τις υποσχέσεις ο πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε ως "βασικές παρεμβάσεις του προγράμματός μας, που θα οδηγήσουν τη Θεσσαλία σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά στην αφετηρία του 21ου αιώνα"! Τώρα, τι αναπτυξιακή τροχιά θα είναι αυτή για τη Θεσσαλία, χωρίς αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, δε θεώρησε αναγκαίο να εξηγήσει ο Κ. Σημίτης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ