Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να σταματήσει η συμμετοχή στα ΑΒΑΚΣ του ΝΑΤΟ

Με Επίκαιρες Ερωτήσεις των βουλευτών Μπ. Αγγουράκη και Μ. Κωστόπουλου, το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα ελληνικά πληρώματα από τα ΑΒΑΚΣ και να αρνηθεί να πληρώσει για τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ

Να σταματήσει η κυβέρνηση τη συμμετοχή της στο έγκλημα του ΝΑΤΟ, που βομβαρδίζει το γιουγκοσλαβικό λαό, με τη συμμετοχή ελληνικών πληρωμάτων στα ΑΒΑΚΣ, που εξορμούν από τη βάση του Ακτιου, απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης,στη Βουλή για τον υπουργό Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλο. Ενώ με άλλη Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος για τον ίδιο υπουργό, καλείται η κυβέρνηση να διευκρινίσει με ποιο δικαίωμα, εκτός από την εμπλοκή της χώρας στους εγκληματικούς βομβαρδισμούς ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας, χρεώνει στο ελληνικό λαό και το λογαριασμό της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Συγκεκριμένα στην Επίκαιρη Επερώτηση του βουλευτή Μπάμπη Αγγουράκη τονίζεται:

"Πολύμορφη είναι η ενεργός συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις και τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Εκτός όλων των άλλων, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των αεροπλάνων ΑΒΑΚΣ, τα οποία με ελληνικά πληρώματα εξορμούν από τη βάση του Ακτιου και πραγματοποιούν αποστολές, στηρίζοντας σημαντικά τις παράνομες πολεμικές ενέργειες του ΝΑΤΟ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να τερματιστεί η συμμετοχή των ελληνικών πληρωμάτων των ΑΒΑΚΣ, που ξεκινούν από τη βάση του Ακτιου, στη στήριξη των εγκληματικών ενεργειών του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς των Βαλκανίων;".

Ο Μήτσος Κωστόπουλος, επισημαίνει, επίσης, στην Επίκαιρη Ερώτησή του: "Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα η χώρα μας θα κληθεί να πληρώσει για κάθε πύραυλο και κάθε βόμβα που εξαπολύει το ΝΑΤΟ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό! Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι "όλες οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ θα συμβάλουν οικονομικά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Συμμαχίας".Οι ίδιοι αξιωματούχοι διευκρίνιζαν ότι "αυτή η οικονομική συμμετοχή αφορά όλες τις ΝΑΤΟικές χώρες, άρα και την Ελλάδα, έστω και αν δεν έχουν λάβει άμεσα μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Συμμαχίας".

Ερωτάται ο κ. υπουργός αν είναι ακριβείς οι παραπάνω δηλώσεις των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ; Και αν ΝΑΙ από πού αντλεί το δικαίωμα η κυβέρνηση όχι μόνο να εμπλέκει τη χώρα μας σε παράνομες πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά και να χρεώνει στον ελληνικό λαό το λογαριασμό της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στο γιουγκοσλαβικό και τους άλλους βαλκανικούς λαούς;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ