Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκύλευση θυμάτων και συμβόλων

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Απάτσι, Ντακότα, Τόμαχοουκ. Τρεις λέξεις - σύμβολα, της αμερικανο-ΝΑΤΟικής και ευρωπαϊκής βαρβαρότητας. Τρεις λέξεις, λεηλατημένες από τις ομώνυμες φυλές των αυτόχθονων Ινδιάνων, της αμερικανικής ηπείρου, που εξοντώθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα από τυχοδιώκτες και εκπροσώπους θαλασσοκρατοριών που σήμερα ζουν με αναμνήσεις παλαιών κατακτητικών ημερών.

Φ}υλές όπως των Ινκας, των Μάγια, Απάτσι, Μόχικανς, Αρακανς, Τσίμπσα Αλγκοκινς, Αζτέκων, Οτόμι, Αροβακ, Καρίμπ, Μποκο - Τούμπος, Καράγια, Μπορορό, Γιούνγκα, Ιρόκι, οδηγήθηκαν στο μεθοδικό αφανισμό. Το χρυσάφι των Ινκας και των Μάγια, η γη και η ίδια η ζωή τους, καταχωνιάστηκαν στα θησαυροφυλάκια των κατακτητών και πολιτισμικοί θησαυροί ενταφιάστηκαν στα κοιμητήρια των μουσείων.

Απάτσι, τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα υποστήριξης χερσαίων επιχειρήσεων, Ντακότα, τα παλιά αεροσκάφη. Τομαχόουκ, το τσεκούρι των ινδιάνικων φυλών, απέναντι στους οποίους οι πολιτισμένοι ξέρασαν φωτιά και σίδερο και μαζί, τη διαφθορά, τα οινοπνευματώδη, τη σύφιλη. Απ' αυτές τις νεκρές φυλές, που απομεινάρια τους άφησαν για τουριστική επίδειξη στα αμερικάνικα "πάρκα", όπου τους στρίμωξαν, οι σημερινοί υπερατλαντικοί επιδρομείς και οι συνένοχοί τους σκύλευσαν ονόματα - σύμβολα. Ισως αργότερα, μάλιστα, και με τον ίδιο κυνισμό να βαφτίσουν "Κόσσοβο", κάποιον πύραυλο, με τον οποίο ισοπεδώνουν την περιοχή και τους ανθρώπους της.

Αθλιο σφετερισμό συμβόλων εξαπάτησης έκανε ο Χίτλερ, υιοθετώντας το κόκκινο χρώμα στη σημαία του ναζιστικού εθνικοσοσιαλισμού και μαζί και την αρχαία σβάστικα. Α, ναι, επανέφερε τότε ο Χίτλερ τη λατρεία της "καθαρής" φυλής, τις Βαλκυρίες και τους υπερανθρώπους Νιμπελούγκεν, όπως και τις παγανιστικές γιορτές. Και όλα αυτά ως προοίμια του μηχανοκίνητου φασιστικού οδοστρωτήρα, που συνάντησε την αντίσταση των λαών, και οδηγήθηκε στην ήττα.

Ι}στορικοί συνειρμοί, καθώς ο εκπρόσωπος της υπερούσιας δύναμης της νέας τάξης εκτοξεύει σήμερα τους πυραύλους καταστροφής. Αλλά για όλα αυτά, όπως επαναλαμβάνει μονότονα, φταίει ο... Μιλόσεβιτς, όπως για την εξόντωση των Ινδιάνων, έφταιγε, προφανώς ο... Κολόμβος, που νομίζοντας ότι θαλασσοπορεύεται για την Ινδία ανακάλυψε την Αμερική!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ