Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζμπ. Μπρεζίνσκι (2)

Και συνεχίζει ο κ. Μπρεζίνσκι:

"5. Θα πρέπει να εξοπλίσουμε τους αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (ΑΣΚ). Η αντίσταση είναι δικαίωμα των θυμάτων σφαγών, βιασμών και εθνικών εκκαθαρίσεων.

6. Οι ΝΑΤΟικές χώρες πρέπει να κατασχέσουν τους γιουγκοσλαβικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ως μέσο πίεσης προς το Βελιγράδι και πρώτο βήμα για την καταβολή αποζημιώσεων.

7. ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να καταστρώσουν λεπτομερές σχέδιο για την επιστροφή των προσφύγων και την ανασυγκρότηση του Κοσσυφοπεδίου πριν από τη λήξη των συγκρούσεων. Η αποφασιστική δέσμευση σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητη για να διαλύσει κάθε ελπίδα πιθανής κατοχής κάποιου μέρους του Κοσσυφοπεδίου από το Βελιγράδι.

8. Το πρόγραμμα πρέπει να συνοδεύει ρήτρα που θα δηλώνει ότι μια δημοκρατική Σερβία της μετα - Μιλόσεβιτς εποχής μπορεί να συμπεριληφθεί με τα Σκόπια, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο σε μια ευρύτερη προσπάθεια ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

9. Το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει με ψήφισμα τους πολιτικούς στόχους των ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων. Η αμερικανική δέσμευση πρέπει να είναι σαφής και μακροπρόθεσμη".

Εχετε και την παραμικρή αμφιβολία, ότι βαδίζουμε, ήδη, στα χνάρια αυτού, ακριβώς, του σχεδίου; 'Η, μήπως, έχετε αμφιβολία, αν το ξεσήκωμα και η αντίσταση των λαών, δεν το αποτρέψουν, ότι οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ