Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ η εμπλοκή της χώρας μας!
  • Ο υφυπουργός Αμυνας χαρακτήρισε το διάταγμα Κλίντον, που εντάσσει το Ιόνιο στην εμπόλεμη ζώνη, ως κάτι που αφορά την "εσωτερική έννομη τάξη των ΗΠΑ"
  • Μ. Κωστόπουλος: Μπλέξατε τη χώρα μας στη δολοφονία ενός λαού

Πλήρως δικαιολόγησε ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης το διάταγμα Κλίντον, με το οποίο καθορίζεται ως εμπόλεμη ζώνη τμήμα του ελληνικού εθνικού χώρου, βόρεια από το Ακτιο, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στην εισβολή στη Γιουγκοσλαβία.

Απαντώντας στη Βουλή σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα διάταγμα που αφορά την εσωτερική έννομη τάξη των ΗΠΑ και αφορά αποζημιώσεις όσων πάθουν κάποια καταστροφή ή την απαλλαγή των υπηρετούντων στρατιωτικών από το φόρο εισοδήματος και δε συνιστά κίνδυνο ή εμπλοκή της χώρας μας.

Παρ' όλα αυτά είπε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε διάβημα κατά των ΗΠΑ και περιμένει σχετική απάντηση. Προχωρώντας παραπέρα ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δε στηρίζει τους βομβαρδισμούς, ενώ είπε το πλοίο "Θεμιστοκλής" δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο... λες και πάει στην περιοχή για κρουαζιέρα, και δικαιολόγησε την αποστολή του με το πρόσχημα: "να μην απουσιάζουμε από την περιοχή". Κάνοντας δε αναφορά στην περήφανη στάση στρατευμένων που αρνούνται να γίνουν υπηρέτες του ΝΑΤΟ, κάλεσε όλους να μην εισέρχονται στα "εσωτερικά των Ενόπλων Δυνάμεων"!

Η κυβέρνηση έχει εμπλέξει τη χώρα σε έναν πόλεμο, τόνισε ο Μ. Κωστόπουλος, λέγοντας: "Από το μυαλό μας βγάζουμε ότι το "Θεμιστοκλής" είναι σε εμπόλεμη ζώνη πάνω από το Ακτιο όταν καίγεται ο τόπος εκεί; Απέναντι είναι και οι Αμερικανοί, το ετοιμάζουν για ρεζέρβα στα σχέδιά τους. Από το μυαλό μας βγάζουμε τις εικόνες που διαδραματίζονται στη Θεσσαλονίκη που φεύγουν στρατιωτικά αγήματα του ΝΑΤΟ και πάνε προς τα πάνω; Από το μυαλό μας βγάζουμε τις καταγγελίες ότι το αεροδρόμιο της Κέρκυρας χρησιμοποιείται για το βρώμικο πόλεμο; Δε βγάλαμε τίποτα από το μυαλό μας. Μπλέξατε τη χώρα σε μία περιπέτεια".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, είπε: "ας δούμε το μπόι μας στην πραγματική του διάσταση και ας μην κάνουμε τόσο μεγάλες ατιμίες. Γιατί όταν ισοπεδώνεται η Γιουγκοσλαβία και εσείς έρχεστε εδώ και λέτε ότι "εμείς δεν μπλέκουμε", ενώ είμαστε μπλεγμένοι, αυτό συνιστά έστω έμμεσα ατιμία. Και δεν μπορούμε εμείς ένας μικρός λαός να κάνουμε μία τόσο μεγάλη ατιμία. Πάρτε την ευθύνη σας - νομικά είστε ακάλυπτοι, ηθικά είστε απαράδεκτοι - και πείτε ότι είμαστε μικρή χώρα και δε θέλουμε να μπλέξουμε στις δικές σας περιπέτειες και στο μοίρασμα των αγορών που κάνετε. Εμείς δεν μπορούμε να δολοφονήσουμε έναν λαό".

Ο υφυπουργός στη δευτερολογία του όχι μόνο δεν παραδέχτηκε τις ευθύνες της κυβέρνησης, για την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά αντίθετα ζήτησε να επαινεθεί η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, τους οποίους -όπως ισχυρίστηκε- στηρίζει ο ελληνικός λαός (!). Μάλιστα είπε πως αποτέλεσμα των "επιτυχών" χειρισμών της κυβέρνησης είναι ότι η χώρα μας είναι "αποδεκτή και από τις δύο πλευρές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ