Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η ημερίδα για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ

Την ώρα που οι εξελίξεις στα Βαλκάνια επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ ως εργαλείο επιβολής της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης και μια μέρα πριν τη "μεγάλη γιορτή" των ιμπεριαλιστών για τα 50 χρόνια δράσης του, η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί σε ανοιχτό διάλογο και προβληματισμό, ώστε να αναδειχτεί ο χαρακτήρας της νέας δομής και το νέο δόγμα της επιχειρησιακής του λειτουργίας.

Αύριο Παρασκευή, 23 Απρίλη,οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "η νέα δομή του ΝΑΤΟ, η κατάσταση στα Βαλκάνια και η θέση της χώρας μας",

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ.Εισηγητής θα είναι ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας Ηλίας Θερμός,ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Β. Καρακωστάνογλου,ο Κοινωνιολόγος Κώστας Ζουράρης,ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Σταύρος Ζαχαρέλης και ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης,πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Θα υπάρξει διάλογος και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους.

Μιλώντας για την επικαιρότητα και τη σημαντικότητα της εκδήλωσης, ο Γ. Χαβατζάς,μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ σημείωσε: "Μέσα από τη δημόσια συζήτηση προσδοκούμε να αναδειχτεί σ' όλο του το μέγεθος ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ, σαν σφαγείο και μηχανισμός επιβολής της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.

Οργανώνουμε την εκδήλωση την ώρα που τα ίδια τα γεγονότα στα Βαλκάνια δίνουν μια πρόγευση για το ρόλο του ως "παγκόσμιου χωροφύλακα" των λαών. Την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες του βρώμικου πολέμου που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε βάρος ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους - μέλους του ΟΗΕ. Και την ίδια ώρα που οι εκφραστές των ιμπεριαλιστών ετοιμάζονται, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια δολοφονικής δράσης του, να υπογράψουν το νέο καταστατικό, ενισχύοντας παραπέρα τον επιθετικό αυτό, στρατιωτικό μηχανισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ