Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ασφαλίτης" και "πολιτικός απατεώνας"

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε ο Β. Κεδίκογλου στον Ε. Γιαννόπουλο στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Με εξαιρετικά σκληρούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την άρση της ασυλίας του, εξαιτίας 4 μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση και πλαστογραφία που έχει καταθέσει ο Ε. Γιαννόπουλος.

Ο Βασίλης Κεδίκογλου, αναπτύσσοντας τα στοιχεία που έχει τους τελευταίους μήνες δώσει στη δημοσιότητα, χαρακτήρισε τον Ε. Γιαννόπουλο "συνεργάτη της κυβέρνησης της κατοχής", "ασφαλίτη" καθώς και "τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα της Ευρώπης", υποστηρίζοντας ότι πρέπει να του αφαιρεθεί ο τίτλος του αντιστασιακού και τα "χάλκινα γαλόνια" εξαιτίας της συνεργασίας του με την κατοχική κυβέρνηση ως το 1944. Χαρακτηριστικό ήταν το ότι δεν ανέφερε τον υπουργό Δικαιοσύνης με το όνομά του, αποκαλώντας τον χάριν συντομίας, όπως είπε, "Ευαγίαν", χρησιμοποιώντας τα αρχικά του ονόματός του! Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου, όπως είπε, να έρθει στο φως της δημοσιότητας η αλήθεια για τον Ε. Γιαννόπουλο, υποστηρίζοντας ότι έχουν "λεηλατηθεί" οι στρατιωτικοί φάκελοι του υπουργού.

Σε χαμηλούς τόνους ήταν η απαντητική ομιλία του Ε. Γιαννόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς Κεδίκογλου "παραμύθια της Χαλιμάς" σημειώνοντας ότι θα φέρει την υπόθεση στα δικαστήρια μόλις λήξει η θητεία του βουλευτή.

Η πρόταση απορρίφθηκε με 23 ψήφους κατά, 13 υπέρ και 3 λευκά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ