Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να καταδικαστεί με την ψήφο η πολιτική της υποτέλειας

"Στα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσε πριν λίγο καιρό ο "Ριζοσπάστης", η περιοχή της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας χαρακτηρίζεται ως τα νώτα της επιχείρησης. Οι μάσκες έπεσαν. Η κυβέρνηση είναι πλέον φανερό ότι αποτελεί τσιράκι του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού. Κανένας τώρα δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει, δε γνωρίζει". Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν. Χριστάνης,μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, μιλώντας προχτές το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στο πάρκο του Αγιου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος.

Μάλιστα κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο της ΕΕ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να καταγγείλει με την ψήφο του στις ευρωεκλογές όλους αυτούς που, στο όνομα δήθεν της ειρήνης, βομβαρδίζουν το γιουγκοσλαβικό λαό, που αρνείται να υποταχθεί στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία. Κάλεσε να καταδικάσουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο αλλά και τους υποστηρικτές της επικίνδυνης πολιτικής της υποτέλειας που ακόμη και σήμερα προσπαθούν να φτιασιδώσουν το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ.

"Το ΚΚΕ, η ΚΟΘ - συνέχισε - έκανε ως τώρα ό,τι μπορούσε για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, να φέρει το πρόβλημα στην επιφάνεια. Οταν πριν τρεις μήνες μας έλεγαν ότι αυτές οι δυνάμεις είναι ειρηνευτικές, εμείς απαντούσαμε ότι θα μετατραπούν σε στρατό κατοχής. Οι κομμουνιστές έσπασαν την πύλη του λιμανιού, αποκαλύπτοντας το έγκλημα που ετοιμάζεται, σταμάτησαν συμβολικά το τρένο του πολέμου, οργάνωσαν πορείες, συγκεντρώσεις κλπ. Δε φτάνουν αυτά, θα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να οργανώσουμε παντού μαζικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα".

Και καταλήγοντας ο Ν. Χριστάνης υπογράμμισε: "Αν 100 διαδηλωτές έφτασαν για να σταματήσει το τρένο, αν 400 έφτασαν για να μην περάσει η γαλλική φάλαγγα, τότε τι μπορεί να γίνει αν χιλιάδες λαού κατεβαίνουν σταθερά στους δρόμους; Μπορούν να φρενάρουν, τουλάχιστον, την περαιτέρω συμμετοχή και εμπλοκή; Εμείς λέμε: μπορούμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ