Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Νέο σκάνδαλο παιδεραστίας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. -

Νέο σκάνδαλο παιδεραστίας ξέσπασε στο Βέλγιο, όταν το περασμένο Σαββατοκύριακο, φλαμανδικές εφημερίδες δημοσίευσαν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ελιο Ντι Ρούπο, είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανηλίκους.

Ειδική εξεταστική επιτροπή θα εξετάσει την υπόθεση, ενώ χτες το βράδυ το βελγικό Κοινοβούλιο αναμενόταν να συνεδριάσει για να εξετάσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Αργότερα, η επιτροπή θα αποφασίσει αν θα ζητήσει άρση της ασυλίας του Ντι Ρούπο και παραπομπή του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πάντως, ο ίδιος ο Ντι Ρούπο, που είναι και υπουργός Οικονομίας και Τηλεπικοινωνιών στην κυβέρνηση του Ζαν Λικ Ντεάν, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι αναμειγμένος σε υπόθεση παιδεραστίας και χαρακτηρίζει τις κατηγορίες εναντίον του, πολιτική συνωμοσία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι θα επιθυμούσε να αρθεί η βουλευτική ασυλία του, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει σε βάθος η δικαστική ανάκριση και ο ίδιος να μπορέσει να "υπερασπίσει" τον εαυτό του."Μόνο έτσι θα παύσουν η σύγχυση, τα μπερδέματα και τα κατασκευασμένα στοιχεία, που κυκλοφορούν ανεμπόδιστα σήμερα", πρόσθεσε.

Παράλληλα, στην τοπική κυβέρνηση του γαλλόφωνου Βελγίου, εμφανίστηκε παρόμοια υπόθεση, αυτή τη φορά όμως, αφορά τον τοπικό υπουργό Ζαν Πιερ Γκραφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ