Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΤΙΚΑΝΟ
Συνάντηση του Φ. Κάστρο με τον Πάπα

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.-

Συναντήθηκε χτες στην Πόλη του Βατικανού ο Φιντέλ Κάστρο με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο, ο οποίος και αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κουβανού ηγέτη να επισκεφθεί μέσα στο 1997 την Κούβα.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ζοακίν Ναβάρο Βαλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την 35λεπτη συνάντηση στο Βατικανό, ότι δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης, αλλά οι δύο άνδρες ελπίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του 1997.

Η Κούβα είναι η μόνη ισπανόφωνη χώρα της Λατινικής Αμερικής που δεν έχει επισκεφθεί ο Πάπας. Η επίσκεψή του στην Κούβα μπορεί να συνδυαστεί με το προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Οκτώβρη ταξίδι του στη Βραζιλία.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης ήταν αφιερωμένο στη συζήτηση για το ρόλο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Κούβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση, εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνήθεις διευθετήσεις για τον Τύπο έχουν ακυρωθεί. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η απόφαση ελήφθη ώστε να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο των υπολοίπων ακροάσεων του Πάπα με διακεκριμένες προσωπικότητες. Μόνο τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κούβας και του Βατικανού είχαν την άδεια να καλύψουν το γεγονός.

Από την Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Γκλιν Ντέιβις, δήλωσε τη Δευτέρα, σχετικά με μια πιθανή επίσκεψη του Πάπα στην Κούβα, "... σαφώς και θα παρατηρήσουμε αυτή την επίσκεψη και θα δούμε αν θα έχει κάποια αλλαγή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ