Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση με νέους αγώνες

Συνδικάτα και άλλοι φορείς καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στο συνδικάτο οικοδόμων και προειδοποιούν: "Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο"

Η εγκληματική βομβιστική επίθεση σε βάρος των γραφείων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,η στιγμή που εκδηλώθηκε και ο προφανής στόχος που υπηρετεί, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους φορείς.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την ανοιχτή τρομοκρατική επίθεση, τονίζοντας πως "είναι μια ενέργεια που γίνεται μετά την εκδήλωση του Πολυτεχνείου και την επιτυχία της περιφρούρησής του, με την ουσιαστική συμμετοχή των οικοδόμων. Είναι επίσης μια ενέργεια που γίνεται σε μια περίοδο που εξαγγέλλονται τα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση και που οι αγώνες των εργαζομένων βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης".

Την άνανδρη επίθεση καταγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και επισημαίνει ότι η απάντηση θα δοθεί με το παραπέρα ατσάλωμα και ανάπτυξη του ταξικού κινήματος.

Η Επιτροπή Αγώνα Επαρχίας Θήβας τονίζει ότι η τρομοκρατική ενέργεια στρέφεται σε βάρος όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν καθολικά στην 24ωρη απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά καταδικάζει τις "θρασύδειλες ενέργειες των "γνωστών αγνώστων" που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα". Τονίζει πως "όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να αποπροσανατολίσουν και να χαλιναγωγήσουν το λαϊκό κίνημα, για να υλοποιήσουν ευκολότερα τις κατευθύνσεις του Μάαστριχτ και της νέας τάξης πραγμάτων, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο".

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Οικοδόμων Αγρινίου προειδοποιεί: "Τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις θα τις αντιπαλέψουμε και σε καμιά περίπτωση δε θα υποταχτούμε".

Ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου τονίζει: "Την καλύτερη απάντηση θα πάρουν με τη μαζική μας συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη".

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας και το Σωματείο Συνταξιούχων Μετάλλου Πειραιά ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται σε αυτήν. Επίσης η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση που είχε σαν στόχο όλους αυτούς που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως και την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος. Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης εκφράζει την αγανάκτησή του για την εγκληματική - τρομοκρατική επίθεση.

- Το Νέο Αριστερό Ρεύμα σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως η βομβιστική επίθεση στα γραφεία των οικοδόμων είχε σαν στόχο "την τρομοκράτηση των εργαζομένων, την παράλυση των αντιστάσεων και των αγώνων τους απέναντι στη νεοσυντηρητική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και τη "νομιμοποίηση" των μηχανισμών της κρατικής βίας και καταστολής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ