Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίκαιρη λύση - απλή απάντηση!

Σφόδρα ενοχλημένοι έδειξαν οι υπεύθυνοι δύο εφημερίδων προχτές, από το σύνολο του Τύπου, για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, για να απαντήσει στη Βουλή για το "πότε, επιτέλους, θα τερματιστεί η ταλαιπωρία 350 πολιτικών προσφύγων από τη Ρουμανία, που σήμερα είναι χωρίς συνταξιουχικά δικαιώματα", καθώς "και για τις άλλες κατηγορίες χιλιάδων πολιτικών προσφύγων, για τους οποίους υπάρχει εκκρεμότητα".

Πρόκειται για τις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Αδέσμευτος", που παρ' ολίγον να εγκαλέσουν το ΚΚΕ γιατί προτάσσει αυτό το ζήτημα, το οποίο "δεν είναι επίκαιρο", όπως ισχυρίζονται, ούτε, πολύ περισσότερο, "προσφέρεται για στρίμωγμα του πρωθυπουργού", όπως λένε.

Ακριβώς γι' αυτούς τους δύο λόγους, που επικαλείστε, με περισσή αφέλεια, κατατέθηκε η επίκαιρη ερώτηση!

Πρώτον,συμφωνούμε απολύτως ότι δεν είναι καθόλου επίκαιρο το ζήτημα αυτό, γιατί εκκρεμεί επί 20 ολόκληρα χρόνια (!). Είναι επιτακτικά αναγκαία και επίκαιρη, όμως, η λύση του, που πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα.

Δεύτερον,όντως, δεν προσφέρεται για δημαγωγικό "στρίμωγμα" του Σημίτη, όπως μας έχουν συνηθίσει οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Απλά, ο κ. Σημίτης πρέπει να απαντήσει στο συγκεκριμένο με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ.

Μήπως στην πραγματικότητα, αγαπητοί συνάδελφοι, αυτό ακριβώς σας ενόχλησε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ