Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατήφορος

Η "Αυγή" είναι η μοναδική εφημερίδα, που κυκλοφόρησε χτες χωρίς να έχει την παραμικρή αναφορά, ούτε ένα μονόστηλο, για την προχτεσινή τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων! Ούτε καν τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ δε φιλοξενεί!

Δεν παύει, βέβαια, σε άλλες στήλες της να επαναλαμβάνει τις πλέον χυδαίες επιθέσεις σε βάρος ενός κλάδου, που έχει γράψει τη δική του θυελλώδη ιστορία στους δημοκρατικούς και ταξικούς αγώνες, συνεχίζοντας την κατάπτυστη προσπάθεια σπίλωσης της υπεύθυνης και μαχητικής παρουσίας του στην περιφρούρηση του μηνύματος και του περιεχομένου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Μακριά οι οικοδόμοι, μακριά οι εργάτες από το Πολυτεχνείο, που είναι υπόθεση των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας, κραυγάζουν οι - εκτός των άλλων - ανιστόρητοι (;) παραχαράκτες και του περιεχομένου της εξέγερσης του Νοέμβρη, που σφραγίστηκε από το σύνθημα: "Εργάτες, αγρότες και φοιτητές". Αυτοί που σκόπιμα ξεχνάνε τον ειδικό ρόλο που έπαιξαν και ΤΟΤΕ οι οικοδόμοι, ο κατ' εξοχήν κλάδος που μπόρεσε να παρέμβει μαζικά, με οργάνωση και σχεδιασμό, στην ανάπτυξη των μεγάλων λαϊκών διαδηλώσεων έξω από το Πολυτεχνείο, στους δρόμους της Αθήνας. Αυτοί που δε θέλουν να θυμούνται - ίσως δεν μπορούν καν να το νιώσουν πλέον - τα ρίγη ενθουσιασμού και συγκίνησης, που σκόρπισε ΤΟΤΕ το μήνυμα που εξέπεμπε ο σταθμός "των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων": "Ερχονται οι οικοδόμοι!".

Αραγε, είναι μόνο τα σύνδρομα που θολώνουν την κρίση και τη μνήμη ή ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός ορισμένων έχει προχωρήσει τόσο, που να "εξαγνίζει" ακόμα και τις βόμβες, όταν στοχεύουν τον ίδιο στόχο μ' αυτούς;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ