Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πανελλαδικό αγροτικό μέτωπο

Εκτός από τη Θεσσαλία, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για τις 28 του Νοέμβρη, επεκτείνονται σε Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Στερεά και Επτάνησα

Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνουν τα αγροτικά συλλαλητήρια που προγραμματίζονται για τις 28 του Νοέμβρη. Εκτός από τη Θεσσαλία, το αγωνιστικό μέτωπο των αγροτών εκτείνεται σε Μακεδονία - Θράκη, Στερεά, Πελοπόννησο και Επτάνησα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη οι αγρότες προχωρούν αγωνιστικά και ήδη έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από συλλαλητήρια. Στο Κιλκίς,μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε προχτές και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα και αποφασίστηκε οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού να προχωρήσουν σε μαζική διαμαρτυρία στις 28 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, μπροστά στη Νομαρχία, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη Βέροια,όπου μετά από συγκέντρωση στη Νικομήδεια, την περασμένη Κυριακή, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΑΣ Βεροίας και αγροτικών συλλόγων του νομού, αποφασίστηκε για την ίδια χρονική περίοδο να προχωρήσουν οι αγρότες σε μαζική κινητοποίηση.

Αγωνιστικές διαθέσεις επικρατούν και στη Θράκη και από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινούν αγροτικές κινητοποιήσεις στη Ροδόπη. Με απόφαση που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών Ροδόπης, στις 26 Νοέμβρη και ώρα 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.Στο Νομό Εβρου,επίσης, οι αγροτικοί σύλλογοι ήδη έχουν προχωρήσει σε συντονισμό του αγώνα τους και έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις 28 του μήνα σε Διδυμότειχο και Φέρρες και κλιμάκωση της κινητοποίησης τις επόμενες μέρες, με μεγάλο συλλαλητήριο μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στη Νοτιοδυτική Ελλάδα, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν μαζικά και μαχητικά σε νέους αγώνες και προετοιμάζονται "πυρετωδώς" για την πραγματοποίηση των συλλαλητηρίων τους στις 28 του Νοέμβρη. Ηδη συλλαλητήρια προγραμματίζουν: Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και Ζακύνθου και οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγροτών της Αιγειάλιας και της Μεσσηνίας.Την ίδια μέρα επίσης αγροτικό συλλαλητήριο θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου,με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Κέρκυρας καλεί τους αγρότες του νησιού να συμμετάσχουν στο μεγάλο παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοέμβρη και ώρα 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Συλλαλητήρια ακόμα έχουν προγραμματιστεί και στη Βοιωτία και σε συσκέψεις που έγιναν σε Λιβαδειά και Θήβα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, αποφασίστηκε για τις 28 Νοέμβρη: Οι αγρότες της περιοχής της Λιβαδειάς να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί, με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, έξω από τη Λιβαδειά και να αποκλείσουν τη διασταύρωση του Αη Γιάννη και στη Θήβα να γίνει αγροτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ