Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σε αγαστή συνεργασία οι "γαλαζοπράσινες" δυνάμεις

Την αγαστή συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ, που προχώρησαν στη συγκρότηση του νέου προεδρείου της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων, χωρίς τη συμμετοχή της ΔΗΚΕΒΕ, που οι συνάδελφοι την ανέδειξαν σε 2η δύναμη για το ΔΣ και σε 1η για τη ΓΣΕΒΕΕ, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΔΗΚΕΒΕ Νομού Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, η ΔΗΚΕΒΕ τονίζει ότι οι άλλες παρατάξεις απέρριψαν την πρότασή της για αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των τριών παρατάξεων στο προεδρείο, αναλαμβάνοντας όλοι ευθύνες μπροστά στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι,εκφράζοντας έτσι τη θέληση όλων των συναδέλφων τους. Η μακροχρόνια συμπόρευση των "γαλαζοπράσινων" παρατάξεων, καταγγέλλει η ΔΗΚΕΒΕ, και η ταύτιση της πολιτικής τους επισημοποιείται πλέον ανοιχτά και η κοινή επιδίωξή τους για "ενιαίους και ανεξάρτητους" συνδυασμούς δεν ήταν τυχαία αλλά συνειδητή επιλογή. Οπως επιβεβαιώθηκε στην πράξη, στόχος τους ήταν η απομόνωση της ΔΗΚΕΒΕ από τα προεδρεία του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, της μόνης δύναμης που με συνέπεια, σταθερότητα και σωστό προσανατολισμό αγωνίζεται για τα συμφέροντα των ΕΒΕ και θέλει να αναδείξει τα αδιέξοδα της πολιτικής που υπηρετούν οι ΔΑΚΜΜΕ και ΠΑΣΚΕΒΕ.

Το όραμά τους, συνεχίζει η ΔΗΚΕΒΕ, είναι ένα συνδικαλιστικό κίνημα συμβιβασμένο και υποταγμένο στο "μονόδρομο" του προγράμματος "σύγκλισης" και όχι αγωνιστικό, διεκδικητικό, για μια άλλη πολιτική που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα των ΕΒΕ, των εργαζομένων και θα είναι σε αντίθεση με τα μεγάλα συμφέροντα. Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους ΕΒΕ, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να απομονώσουν τέτοιες τακτικές. Ενωμένοι να αγωνιστούν ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό και τα μέτρα εξόντωσης των χαμηλών εισοδημάτων. Τα συμφέροντα είναι κοινά γιατί κοινός εχθρός είναι το κεφάλαιο και η πολιτική που το υπηρετεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ