Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Συμπαράσταση για την κινητοποίηση της Πέμπτης

Οι προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ συνδικαλιστικές παρατάξεις "μπλόκαραν" απόφαση για συμμετοχή των ΕΒΕ στην απεργία

Απόφαση να εκδηλώσει τη συμπαράστασή της στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 28ης Νοέμβρη, που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, πήρε στη χτεσινή σύσκεψή του το διευρυμένο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, και οι κατά τόπους Ομοσπονδίες - όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δ. Κορφιάτης - καλούνται να πάρουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις την επόμενη Πέμπτη, με όποιες μορφές κρίνουν αυτές προσφορότερες. Παράλληλα, το προεδρείο της Συνομοσπονδίας κηρύσσει μέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων την 9η Δεκέμβρη, ενώ εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο να καθορίσει ημερομηνία πανελλαδικού κλεισίματος στο τέλος του Γενάρη.

Ιδιαίτερα ενεργός ήταν ο ρόλος που έπαιξαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ στο να τορπιλιστεί η πρόταση της ΔΗΚΕΒΕ για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και των ΕΒΕ. "Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κρίση αλλά διαφωνούμε στον αγώνα". Αυτή ήταν με δυο λόγια η στάση τους στη χτεσινή συνεδρίαση, καθώς φρόντισαν με κάθε τρόπο και εκμεταλλευόμενοι το ότι συνολικά έχουν την πλειοψηφία μέσα στο προεδρείο, να "θάψουν" την πρόταση της ΔΗΚΕΒΕ. Συγκεκριμένα, η ΔΗΚΕΒΕ με δεδομένη την κρίση που αντιμετωπίζει ο επαγγελματοβιοτεχνικός κόσμος και ενόψει του αντιλαϊκού προϋπολογισμού και της επιβολής των νέων σκληρότερων μέτρων που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, αλλά και δεχόμενη τα μηνύματα αγανάκτησης, τα αιτήματα για αγωνιστική διεκδίκηση και αντίσταση από τη βάση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάγκη για κοινή αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πολιτικής με τους άλλους εργαζόμενους, πρότεινε στη χτεσινή συνεδρίαση πανελλαδικό κλείσιμο στις 28 Νοέμβρη. Η πρότασή της όμως απορρίφτηκε με τα γνωστά ψευτοδιλήμματα από τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ, οι οποίοι παραδεχόμενοι την τραγική κατάσταση που ζουν οι ΜΜΕ - κι αυτό γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά - υποστήριξαν ότι... δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος. Αλλά και η στάση του ΣΥΝ, ο οποίος δεν παραβρέθηκε, στην πραγματικότητα συνεπικουρεί τις προσπάθειες των προσκείμενων στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρατάξεων.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Μ. Διαμαντής,καταγγέλλει τη στάση των εκπροσώπων ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και βέβαια τη συμπαράταξη αυτών των δύο που εκμεταλλεύτηκαν αυτή την πλειοψηφία έτσι ώστε να αποτρέψουν από τη μια μεριά τη γενική απαίτηση της βάσης για μια πανελλαδική διαμαρτυρία για κλείσιμο των καταστημάτων, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, και, από την άλλη, την επίμονη πρόταση της παράταξης της ΔΗΚΕΒΕ στο προεδρείο για απόφαση συμμετοχής στην πανεργατική απεργία της 28ης Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ