Σάββατο 23 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Αγαστή σύμπνοια για το αθηνοκεντρικό τέρας

Το "όραμα" της "Λιβανοποίησης" της πρωτεύουσας, στο όνομα της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων, θέλγει τόσο πολύ το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ, που οι εκπρόσωποί τους δεν μπόρεσαν να το κρύψουν κατά τη διάρκεια του στρογγυλού τραπεζιού, που έγινε στο συνέδριο με θέμα "Ενα όραμα για την Αθήνα". Στο όνομα της διεθνοποίησης της αγοράς, όλοι οι εκπρόσωποι των τριών αυτών κομμάτων "οραματίστηκαν" την παράδοση της Αθήνας στο έλεος των δυνάμεων της αγοράς και προδιέγραψαν τη σύσταση μιας μητροπολιτικής διοίκησης βορά στην ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων, ένα θεσμό άλλοθι για την καταστροφή ολόκληρης της Αττικής.

Ηταν τόση μάλιστα η σύμπνοια που διαμορφώθηκε, ώστε σε κάποια στιγμή ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Στ. Μάνος ζήτησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να του αναθέσει να προχωρήσει αυτός τις διαδικασίες για την κατασκευή του τραμ της Αθήνας.

Και η έκπληξη βέβαια δεν έγινε. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης έσπευσε να αποδεχτεί την πρόταση!..

Εξαγγελίες..

Σε ένα κατεβατό εξαγγελιών για έργα υποδομής στην Αττική κατέφυγε και πάλι, σύμφωνα με την προσφιλή του μέθοδο, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης. Μεταξύ των επιτευγμάτων του συμπεριέλαβε φυσικά τα Σπάτα, που καταστρέφουν τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής και ένα μνημείο υψίστης αρχαιολογικής σημασίας. Συμπεριέλαβε ακόμη τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την ίδια στιγμή που, όπως αποκαλύπτεται, από τα 103 που εξαγγέλθηκαν μετά τις πλημμύρες των τελευταίων ετών, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση μόνο των 27.

Ο Μάνος τώρα δικαιώνεται...

Σίγουρα ο πιο δικαιωμένος από τις τελικές θέσεις του συνεδρίου θα πρέπει να ήταν ο άκρα φιλελεύθερων αισθημάτων τέως υπουργός της ΝΔ Στ. Μάνος - κι όχι μόνο επειδή προχωρούν τα Σπάτα και η καταστροφή του Ελαιώνα, όπως ακριβώς και αυτός το εμπνεύστηκε.

Ο Στ. Μάνος επανέφερε το όραμά του για μια Αθήνα, και μια Ελλάδα γενικότερα, που θα λειτουργεί ως σταυροδρόμι υπηρεσιών, τουρισμού και μεταφορών για την εξυπηρέτηση προφανώς των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Αλήθεια κάτι τέτοιο δεν ήταν κάποτε και η ...Βηρυτός;

Φορομπηχτικό δεκανίκι

Η Αθήνα είναι φθηνή πόλη και πρέπει να ακριβύνει, ώστε να σταματήσει η αυθαιρεσία στη χρήση των πόρων της, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης. Μάλιστα προχώρησε και ακόμη παρακάτω. Κατήγγειλε για "ηλίθια παραφιλολογία που πρέπει να σταματήσει" όσους επισημαίνουν ότι η πολιτική των δημοτικών αρχών δεν πρέπει να είναι φορομπηχτική. Οι δήμοι πρέπει να φορολογούν και όχι μόνο στη βάση της ανταποδοτικότητας, υποστήριξε!

Και εις ανώτερα...

Ν. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ