Σάββατο 23 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δυο χρόνια δημοτικά σκάνδαλα

Τη Δευτέρα η ετήσια συνέλευση της κίνησης

Με την αγωνιστική εμπειρία δύο χρόνων δράσης ενάντια στη φορομπηχτική και αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή Καλλιθέας, η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα (ΔΔΕ) Καλλιθέας - Γιάννης Γάλλος" κάνει τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα την ετήσια της συνέλευση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου και Φιλαρέτου). Τα θέματα της συνέλευσης είναι η λειτουργία των οργάνων και των επιτροπών της ΔΔΕ και ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων για το πρώτο εξάμηνο του 1997.

Η πολιτική της δημοτικής αρχής Καλλιθέας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) εδώ και δύο χρόνια, εναρμονισμένη με τις κυβερνητικές εντολές, έχει γίνει πραγματικά το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην τσέπη των δημοτών. Στον πέμπτο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής τα σκάνδαλα που έχουν γίνει είναι αποκαλυπτικά. Η δράση της ΔΔΕ αποκάλυψε αυτά τα σκάνδαλα και τα κατήγγειλε στο λαό της Καλλιθέας. Ο "Ρ" μίλησε με τον επικεφαλής της ΔΔΕ, Αριστείδη Αβραμίδη,ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση της κίνησης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καλλιθέα. "Η δημοτική αρχή της Καλλιθέας έχει πρόβλημα με τους δημότες οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με την πολιτική της. Πρόβλημα επίσης έχει με τους συμβούλους της που τσακώνονται για τις θέσεις (!)".

Μεγάλο πρόβλημα για τους δημότες είναι η σκανδαλώδης εφαρμογή του φοροεισπρακτικού μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης από την ιδιωτική εταιρία ΣΕΛΜΟ. Οπως κατήγγειλε ο Α. Αβραμίδης, "η δημοτική αρχή ζήτησε το καλοκαίρι από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την ανάθεση του μέτρου στη Δημοτική Επιχείρηση. Η Δημοτική Επιχείρηση όμως ανέθεσε την υπηρεσία στην ιδιωτική εταιρία ΣΕΛΜΟ. Η απόφαση του ΔΣ όμως δεν είχε τα 2/3 των συμβούλων, πράγμα το οποίο καταφέρθηκε με υπογραφές συμβούλων "εκ των υστέρων". Είναι αποκαλυπτικό όμως ότι εισπράξεις της εταιρίας από το μέτρο αυτό είναι περίπου 450 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ του δήμου περίπου 45 εκατομμύρια".

Μεγάλο σκάνδαλο για τη δημοτική αρχή είναι και η σύμβαση που υπέγραψε με εταιρία - χωρίς την έγκριση του ΔΣ και της Δημοτικής Επιτροπής - η οποία τοποθέτησε 500 "διαφημιστικούς" κάδους απορριμμάτων. Το σκάνδαλο αποκάλυψε η ΔΔΕ και ανάγκασε την αντιδήμαρχο Μαρία Ρουχοτά να παραιτηθεί. "Η κίνησή μας αποκάλυψε το σκάνδαλο και τα 500 εκατομμύρια κέρδος της εταιρίας την ίδια στιγμή που ο δήμος έπαιρνε μόνο 15 εκατομμύρια από το φόρο διαφήμισης. Η αποκάλυψη που κάναμε έφερε σε δύσκολη θέση το δήμαρχο, ο οποίος αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση", είπε ο επικεφαλής της ΔΔΕ.

Τελευταίο σκάνδαλο και μάλιστα φορομπηχτικό είναι η απόφαση να επιβληθεί φόρος 1.000 δραχμών ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλα τα συνεργεία αυτοκινήτων ως περιβαλλοντικό τέλος (!). "Οταν ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τον Απρίλη - η ΔΔΕ το καταψήφισε - ο δήμαρχος είχε πει ότι θα το πληρώνουν όσοι θέλουν, σήμερα έχει αναγκάσει όλα τα συνεργεία να δώσουν χρήματα", είπε ο Α. Αβραμίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ