Σάββατο 23 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρία για την "ξηρά τροφή"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο μέτρο της "σακούλας", όπως χαρακτηρίζουν το μοίρασμα ξηράς τροφής για το Σαββατοκύριακο, πραγματοποίησαν για άλλη μια φορά χτες έξω από την Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη, οι φοιτητές των Συλλόγων Φυσικού, Παιδαγωγικού και Εστιών.

Την ώρα που οι "δικαιούχοι" φοιτητές έπαιρναν τη σακούλα τους με τις κονσέρβες για να περάσουν το Σαββατοκύριακο, οι συνάδελφοί τους από τους παραπάνω συλλόγους μοίραζαν προκήρυξη, με την οποία τους καλούσαν να συσπειρωθούν στους φοιτητικούς συλλόγους και να απαιτήσουν την κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το ήδη κουτσουρεμένο δικαίωμα στη δωρεάν σίτισή τους. Καλούσαν τους συναδέλφους τους να μην επιτρέψουν με τη στάση τους την κατηγοριοποίηση των φοιτητών σε δικαιούχους και μη, αφού όλοι γνωρίζουν πως αν είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν για να φάνε, δεν θα προτιμούσαν τη μερίδα των 400 δραχμών, γιατί τόσο κοστολογείται το φαγητό, εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια.

Με αποφάσεις τους οι φοιτητές του Φυσικού, του Παιδαγωγικού και των Εστιών καταγγέλλουν τη σταδιακή και συνεχιζόμενη μείωση των σιτιζόμενων στη Λέσχη, καθώς και τη σταδιακή παράδοση της σίτισης σε ιδιώτες. Απαιτούν σίτιση για όλους τους φοιτητές, χωρίς τεχνητά εμπόδια και κατηγοριοποιήσεις, αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού και μαγειρεμένο φαγητό όλες τις μέρες της βδομάδας. Τέλος διεκδικούν η Λέσχη να περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου, με δικαίωμα ελέγχου από τους φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ