Κυριακή 22 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη νέα διετία 1997 - 1999

Αγωνιστική διοίκηση στην ΕΣΗΕΑ

Με τους υποψήφιους της ΔΑΣ για νέο βηματισμό

Βρισκόμαστε πια μπροστά στις κάλπες για να εκλέξουμε τη νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑ για τη διετία 1997 - 1999. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των οργάνων της Ενωσης θα διεξαχθούν την Τρίτη και Τετάρτη 7 και 8 Γενάρη 1997 και στην περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας οι εκλογές θα γίνουν την Τρίτη και Τετάρτη 14 και 15 Γενάρη 1997.

ΕΙΝΑΙ μια πολύ κρίσιμη αλλά και αποφασιστική στιγμή, γιατί το βήμα που πρέπει να γίνει πρέπει να μας βγάλει από την απραξία και το τέλμα και να ανοίξει την αγωνιστική προοπτική για τα μεγάλα προβλήματα της δημοσιογραφίας αλλά επίσης και της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΡΩΤΙΣΤΟ,ύψιστο χρέος για την ελληνική δημοσιογραφία, για τον δημοσιογράφο, είναι να ανοίξουμε ένα πλατύ, σταθερό και συνεχή μέτωπο στην απαράδεκτη κατάσταση αθλιότητας και εξαχρείωσης, που ολοένα και πιο αποπνικτικά βαραίνουν τη ζωή και ευτελίζουν συνεχώς το επάγγελμα.

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ και τα φαινόμενα του εκχυδαϊσμού είναι καθημερινά, τα υποπροϊόντα της τρομο-λαγνείας, της βίας αποδεικνύονται τα βασικά, κύρια θέματα ενημέρωσης και την ίδια ώρα αποσιωπούνται, διαστρεβλώνονται τα μεγάλα και τα κύρια, τα οποία έχουν σχέση με τη ζωή και το αύριο της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι πολλά και σημαντικά αυτά που πρέπει ν' αλλάξουν στο σωματείο μας, σε πολλά επίπεδα, αλλά και στη λειτουργία και τους στόχους της Ενωσης. Η ΕΣΗΕΑ,με τις αρχαιρεσίες που σε λίγο θα γίνουν, πρέπει να αναδείξει μια νέα διοίκηση, αγωνιστική, ενωτική, που θα αντιμετωπίσει και τα ζητήματα που οξύτατα ανακύπτουν, αλλά και να σταματήσει τον κατήφορο της εξαχρείωσης που καθημερινά παρακολουθούμε.

Για να υπερασπιστούμε και να απαιτήσουμε αγωνιστικά την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μας τέτοιες που να καλύπτουν τις απώλειες και την αύξηση του τιμάριθμου, για μέτρα προστασίας του επαγγέλματος και των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των νέων δημοσιογράφων που, επιτέλους, πρέπει να μπουν στην ΕΣΗΕΑ και να ασφαλιστούν στα Ταμεία.

ΑΥΤΗΝ ακριβώς την προοπτική στηρίζει και για αυτήν αγωνίζεται η "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΔΑΣ).

Μ' ΑΥΤΟΝ το βηματισμό θα αγωνιστούν οι υποψήφιοι της "Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" για το προεδρείο, για το Διοικητικό Συμβούλιο και τ' άλλα όργανα της ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ