Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαριστική βολή

Κυρώθηκε αυτές τις ημέρες από τη Βουλή των Ελλήνων - και μάλιστα στα μουλωχτά - μια συμφωνία η οποία (αν δεν ανατραπεί) θα καθορίσει τη μοίρα της ανθρωπότητας, αλλά και του ελληνικού λαού, τουλάχιστον για τα πενήντα προσεχή χρόνια...

Πρόκειται για τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, - δηλαδή για την ελευθερία του εμπορίου, στα πλαίσια ενός παγκόσμιου δασμολογικού αφοπλισμού, - μια συμφωνία, η οποία μέσα σε μόνο δέκα χρόνια, θα ξεριζώσει από τον πλανήτη ένα, ακόμη, δισεκατομμύριο αγρότες και θα τους ρίξει βορά της εκμετάλλευσης, της ανεργίας και της υποαπασχόλησης στις μεγαλουπόλεις των καπιταλιστικών μητροπόλεων και κέντρων.

Η συμφωνία αυτή για τη χώρα μας θα αποτελέσει τη χαριστική βολή, - διότι, φυσικά, την εκτέλεση την έχει αναλάβει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, με την οποία οι Ελληνες εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να χάσουν όσα κέρδισαν με αγώνες τριών γενεών.

Ετσι, από τώρα και για δέκα χρόνια:

  • Οι αγροτικές επιδοτήσεις και εγγυήσεις θα κόβονται σιγά - σιγά μέχρι να μηδενιστούν πλήρως.
  • Τα ξένα αγροτικά προϊόντα (και ειδικά τα αμερικάνικα) θα εισβάλουν σιγάσιγά στη χώρα μας μέχρι να επικρατήσουν πλήρως.
  • Ο παντελής δασμολογικός αφοπλισμός θα φέρει σε πλεονεκτική θέση τα ξένα βιομηχανικά προϊόντα, με πρώτα θύματα την κλωστοϋφαντουργία και τις βιομηχανίες οικιακών συσκευών.
  • Περισσότερα από 5.000 χωριά μας (της ορεινής και ημιορεινής ζώνης) θα εγκαταλειφθούν και από τους τελευταίους κατοίκους τους και θα ερημώσουν. Και,
  • Ο άγριος ανταγωνισμός θα υποχρεώσει σε κλείσιμο - στο ίδιο χρονικό διάστημα - τα δυο τρίτα, τουλάχιστον, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας.

Και όμως: Η συμφωνία αυτή κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων χωρίς καν αντεγκλήσεις - όπως κυρώθηκε και η Συνθήκη του Μάαστριχτ - και ας περιορίζουν και οι δύο αυτές συνθήκες την εθνική κυριαρχία.

Εκείνοι που τις κύρωσαν επικαλούνται το άρθρο 28 παρ. 3 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει κατά λέξη:

"Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δε θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ιδιότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας... ".

Φυσικά, καμιά από τις πέντε αυτές προϋποθέσεις που θέτει το Σύνταγμα δε συντρέχει ειδικά για τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ. Και συγκεκριμένα:

  • Κανένα σπουδαίο εθνικό συμφέρον δεν προστατεύει η Συμφωνία. Αντιθέτως, διακυβεύει και απεμπολεί ύψιστα εθνικά συμφέροντα.
  • Θίγει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα το δικαίωμα της εργασίας και το δικαίωμα διαμονής στον τόπο που επιθυμεί ο πολίτης.
  • Δυναμιτίζει τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού ο σεβασμός και η αξία του ανθρώπου παύουν να αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
  • Εμπαίζει την αρχή της ισότητας, αφού καθιστά "ισοδύναμους εταίρους" τη μικρή Ελλάδα και τα κραταιά ιμπεριαλιστικά κέντρα. Και,
  • Παραμένει κούφια λέξη ο όρος της αμοιβαιότητας, αφού, στους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού, οι ισχυροί κατισχύουν των αδυνάτων.

Εκείνο, όμως, που υπογραμμίζει κατά τρόπον εφιαλτικό, ότι αυτός ο τόπος είναι θανάσιμα παγιδευμένος από την ξένη και ντόπια αδίστακτη ολιγαρχία, είναι η στάση που τήρησαν, κατά την κύρωση της συμφωνίας, τα ΜΜΕ.

Ελάχιστες εφημερίδες έβαλαν ένα φτωχό μονόστηλο και τα ηλεκτρονικά μέσα αγνόησαν το γεγονός προκλητικά.

Είτε, όμως, πρόκειται για μια ακόμη συνωμοσία σιωπής, είτε για αξιολόγηση, οι Ελληνες πολίτες δικαιούνται να ανησυχούν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ