Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Οι όροι και η διαδικασία

Τι περιλαμβάνει η προκήρυξη

Τα τυπικά προσόντα (γενικά, ειδικά, πρόσθετα), το χρόνο και τον τόπο, την υποβολή αιτήσεων, την εξεταστέα ύλη και τον τρόπο βαθμολόγησης, περιλαμβάνει η προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 3.074 θέσεων στο δημόσιο τομέα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 8 και 9 Απρίλη αντίστοιχα, 1995.Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις νομαρχίες στις οποίες θα καθοριστούν τα εξεταστικά κέντρα με το πρόγραμμα του διαγωνισμού, το οποίο θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Υποβολή αιτήσεων

Οσοι θέλουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, οφείλουν να υποβάλλουν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης που θα γίνει σε δύο ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, μία της Θεσσαλονίκης και μία τοπική εφημερίδα της έδρας κάθε νομού όπου προκηρύσσεται πλήρωση θέσεων, έντυπη αίτηση, εις διπλούν.Οι αιτήσεις θα κατατεθούν στις Διευθύνσεις Εσωτερικών των νομαρχιών ή στα επαρχία όλης της χώρας. Ειδικά για την Αθήνα οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει αίτηση σε μία μόνο νομαρχία ή ένα επαρχείο για όλες τις θέσεις των υπηρεσιών και νομικών προσώπων που προκηρύσσονται στη νομαρχία ή το επαρχείο και για μία μόνο κατηγορία.Στην αίτηση ο υποψήφιος δηλώνει υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησης των υπηρεσιών που επιθυμεί να διοριστεί.

Θέσεις κατά κλάδο

Η κατανομή των 3.074 θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα έχει ως εξής:

  • 1.412 θέσεις, κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ), των κλάδων διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, γραμματείας δικαστηρίων και Εισαγγελιών, φοροτεχνικών, τελωνειακών και δημοσιονομικών.
  • 775 θέσεις, κατηγορίας τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ), των κλάδων διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, φοροτεχνικών και δημοσιονομικών.
  • 819 θέσεις, κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), κλάδων διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, γραμματείας δικαστηρίων και Εισαγγελιών.
  • 5 θέσεις, κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του κλάδου μεταφραστών - διερμηνέων, και
  • 64 θέσεις, κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του κλάδου δακτυλογράφων - στενογράφων.

Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις αφαιρείται αριθμός θέσεων που αντιστοιχεί στο 5%, περίπου 150 θέσεις, που θα καλυφθούν με διορισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης αφαιρείται ένα 5% από τους νομούς Μακεδονίας - Θράκης που καλυφθούν από παλιννοστούντες Ποντίους ομογενείς, εφόσον δηλώσουν ότι θα υπηρετήσουν στις περιοχές αυτές τουλάχιστον μία δεκαετία.

Γενικά προσόντα

- Να είναι Ελληνες πολίτες.

- Να έχουν γεννηθεί, για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ, κατά τα έτη 1958 μέχρι και το 1974, και για τις κατηγορίες ΔΕ κατά τα έτη 1960 μέχρι και το 1974, με εξαίρεση τις τρεις επόμενες περιπτώσεις:

  • Οι υποψήφιοι για τις θέσεις στην Αγροτική Τράπεζα, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, πρέπει να έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1960 μέχρι και 1974 και οι υποψήφιοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τα έτη 1963 μέχρι και το 1974.
  • Οι υποψήφιοι για τις θέσεις στο ΚΕΠΕ, ειδικότητας γραμματέων - στενοδακτυλογράφων ξένων γλωσσών, πρέπει να έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1955 μέχρι και το 1974.

Ειδικά προσόντα

- Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν:

1. Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) - κλάδοι Διοικητικού, Λογιστικού, Οικονομικού, Γραμματείας Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, Φοροτεχνικών, Τελωνειακών, Δημοσιονομικών:

  • Πτυχίο ή δίπλωμα νομικής ή πολιτικών ή οικονομικών επιστημών ή κοινωνιολογίας ή διοίκησης επιχειρήσεων ΑΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Παντείου ή του αντίστοιχου Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς ή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αντίστοιχης ειδικότητας.

Ειδικά για τις θέσεις στην Αγροτική Τράπεζα γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι με πτυχίο Μαθηματικού Τμήματος ή Φυσικομαθηματικών Σχολών ΑΕΙ ή με πτυχίο Γεωτεχνικών Σχολών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο των σχολών της αλλοδαπής.

2. Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - Κλάδοι διοικητικού, λογιστικού, οικονομικού, φοροτεχνικών, δημοσιονομικών:

  • Πτυχίο ή δίπλωμα διοίκησης επιχειρήσεων ή λογιστικής ΤΕΙ ή το ομώνυμο ή αντίστοιχης ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ισότιμων τίτλων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή ΚΑΤΕΕ ή ισότιμων σχολών ή πτυχίο της Σχολής Στατιστικής που λειτούργησε υπό την εποπτεία της ΑΒΣΠ.
  • Ειδικά για τις θέσεις της κατηγορίας αυτής στην Αγροτική Τράπεζα, γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι με πτυχίο του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης και του Τμήματος Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και εκμεταλλεύσεων των σχολών Διοίκησης και Οικονομίας καθώς και όλων των Τμημάτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.

3. Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - α) Κλάδοι διοικητικού, λογιστικού, οικονομικού, γραμματείας δικαστηρίων και Εισαγγελιών:

  • Απολυτήριο τίτλο λυκείου γενικής κατεύθυνσης ή ενιαίου πολυκλαδικού χωρίς ειδικότητα ή τεχνικού ή επαγγελματικού λυκείου ή τεχνικού - επαγγελματικού λυκείου χωρίς ειδικότητα ή εξαταξίου γυμνασίου ή τμήματος υπαλλήλων γραφείου (διοίκησης) ή τμήματος υπαλλήλων λογιστηρίου τεχνικού ή επαγγελματικού λυκείου ή τεχνικού - επαγγελματικού λυκείου ή κλάδου διοικητικών υπηρεσιών - γραμματέων ή κλάδου οικονομίας ενιαίου πολυκλαδικού λυκείου.

β). Κλάδος μεταφραστών - διερμηνέων: Απολυτήριο τίτλο σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με το προαναφερόμενα στο α) και επιπλέον άριστη γνώση ξένης, κατά περίπτωση, γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο ή δίπλωμα ξενόγλωσσου τμήματος ή σχολής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο σχολών αλλοδαπής, με οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό σπουδών ΑΕΙ της αλλοδαπής διάρκειας ενός τουλάχιστον έτους, με απολυτήριο σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής ή αντίστοιχου ξενόγλωσσου της ημεδαπής, με πιστοποιητικό διδακτικού έργου σε ΑΕΙ της αλλοδαπής διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, με πτυχίο "Μίτσιγκαν" ή "Καίμπριτζ" για την αγγλική ή αντίστοιχο τίτλο για τη γαλλική, γερμανική, ιταλική γλώσσα.

γ). Κλάδοι δακτυλογράφων, στενοδακτυλογράφων, στενογράφων: Απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στο α) και ως πρόσθετο προσόν άριστη γνώση ελληνικής ή ξενόγλωσσης δακτυλογραφίας ή ελληνικής στενογραφίας κατά περίπτωση.

Ως Πρόσθετο προσόν για όλες τις θέσεις στην Αγροτική Τράπεζα απαιτείται και η γνώση της αγγλικής που θα διαπιστωθεί με πτυχίο, ενώ για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ του υπουργείου Οικονομικών απαιτείται ως πρόσθετο προσόν ή γνώση αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής που θα διαπιστωθεί με γραπτή εξέταση.

Εξεταστέα ύλη (μαθήματα)

Α. Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

1. Ελεύθερη ανάπτυξη θέματος γενικότερου ενδιαφέροντος. 2. Συνοπτική απόδοση (περίληψη) κειμένου έως δύο σελίδων σε 60 μέχρι 100 λέξεις. 3. Δημόσιο Δίκαιο. α). Συνταγματικό δίκαιο, β) Διοικητικό δίκαιο, γ) Ευρωπαϊκό δίκαιο.

  • Οι υποψήφιοι για θέσεις του υπουργείου Οικονομικών θα εξεταστούν επιπλέον και στα εξής μαθήματα: Ιδιωτικό δίκαιο: α) Αστικό δίκαιο, β) Εμπορικό δίκαιο, λογιστική, δημόσια οικονομική και δημοσιονομικό δίκαιο.
  • Οι υποψήφιοι για τις θέσεις της Αγροτικής Τράπεζας θα εξεταστούν εκτός των μαθημάτων που προαναφέρονται στο 1 - 3, επιπλέον στην Οικονομική (μακροοικονομική θεωρία και μικροοικονομική θεωρία)

Β. Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

1. Ελεύθερη ανάπτυξη θέματος γενικότερου ενδιαφέροντος. 2. Συνοπτική απόδοση κειμένου έως δύο σελίδων σε 60 μέχρι 100 λέξεις. 3. Δημόσιο Δίκαιο: α. Συνταγματικό Δίκαιο, β. Διοικητικό δίκαιο.

  • Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του υπουργείου Οικονομικών επιπλέον αστικό δίκαιο, εμπορικό δίκαιο, λογιστική. Οι υποψήφιοι για την ΑΤΕ επιπλέον Λογιστική, οικονομική.

Γ. Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

1. Ελεύθερη ανάπτυξη θέματος γενικού ενδιαφέροντος. 2. Συνοπτική απόδοση κειμένου μιας περίπου σελίδας σε 50 έως 70 λέξεις. 3. Πρακτική αριθμητική. 4. Νεοελληνική ιστορία 1843 - 1941.

  • Η βαθμολόγηση των γραπτών τετραδίων γίνεται με κλίμακα βαθμών ένα (1) έως ογδόντα (80). Το άθροισμα των βαθμών των δύο βαθμολογητών αποτελεί το βαθμό του συγκεκριμένου μαθήματος. Επιτυχόντες είναι όσοι λάβουν άθροισμα βαθμών ίσων τουλάχιστον προς το γινόμενο του αριθμού 44 επί τον αριθμό των μαθημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ