Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρισάθλιο εμπόριο

Τρισάθλιο και αηδιαστικό είναι το εμπόριο ελπίδων που κάνουν χρόνια τώρα τα δύο μεγάλα κόμματα με τους διορισμούς στο δημόσιο. Φτηνοί πραματευτάδες και πλασιέ απλώνουν το φανταχτερό εμπόρευμα μπροστά στα "πεινασμένα μάτια" εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανέργων, στους οποίους συμπεριφέρονται σαν να είναι σκλάβοι και υποχείριά τους. Η εκμετάλλευση του προβλήματος της ανεργίας στην πιο αποτρόπαιη όψη της.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατέχοντας τώρα τα λάφυρα της εκλογικής νίκης - τον κρατικό μηχανισμό - τα επισείει ως κράχτες για να στοιχίσει πίσω της τις ουρές των ανέργων, να τροφοδοτεί τις φρούδες ελπίδες και να "ταφιζει" τον κομματικό μηχανισμό. Η μέχρι τώρα "ιστορία" της κυβέρνησης αποτελεί ζωντανό παράδειγμα.

Από την άλλη η ηγεσία της ΝΔ, η οποία έχει χάσει την κουτάλα, αλλά προσδοκά να την επαναποκτήσει, διακηρύσσει σε όλους τους τόνους: "Εμείς είμαστε εδώ. Τα "θύματα" θα αποκατασταθούν".

Ηταν χαρακτηριστικές δύο χτεσινές εικόνες. Συνωστισμός στο υπουργείο Προεδρίας που έφτανε μέχρι το γραφείο του Γ. Ποττάκη, όπου περίμεναν ανυπόμονα οι Κορίνθιοι "φίλοι" και την ίδια στιγμή στη Ρηγίλλης, βουλευτές της ΝΔ, ωρύονταν για το όργιο ρουσφετιών και δήλωναν "κατηγορηματικά" ότι "τα θύματα των διακρίσεων θα αποκατασταθούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ