Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
"Στάχτη" για το ρουσφέτι

ΚΚΕ: Διαιωνίζεται το ρουσφέτι και η πολιτική ομηρία των εργαζομένων από τα κόμματα του δικομματισμού

"Στάχτη στα μάτια του λαού για να διαιωνίζεται το ρουσφέτι και η πολιτική ομηρία των εργαζομένων από τα κόμματα του δικομματισμού", χαρακτηρίζει τις προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Δήμος Κουμπούρης.

Ολόκληρη η δήλωση του Δήμου Κουμπούρη έχει ως εξής:

"Μέχρι σήμερα έγιναν χιλιάδες προσλήψεις με ρουσφέτια μέσα από το "παράθυρο" των διατάξεων για τους έκτακτους, που προσδιορίζει ο Ν.2190. Οι προσλήψεις αυτές που εξαγγέλθηκαν, δεν έγιναν με μελέτη των πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών. Ακόμα δεν έχουν γίνει οι οργανισμοί για την καταγραφή αυτών των αναγκών. Είναι μισές με διαγωνισμό, ο οποίος γίνεται από το διορισμένο από τον υπουργό ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής) και οι άλλες μισές χωρίς διαγωνισμό. Δηλαδή, διαδικασίες διαβλητές. Τέτοιες είχε πραγματοποιήσει και η ΝΔ, και είναι "στάχτη στα μάτια" του λαού για να διαιωνίζεται το ρουσφέτι και η πολιτική ομηρία των εργαζομένων από τα κόμματα του δικομματισμού.

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με αυτές τις διαδικασίες, δεν έχει ψηφίσει το νόμο, δικαιώνεται στην πράξη και είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος".

Δικομματικός καυγάς

Οι αναγγελθείσες προσλήψεις αποτέλεσαν προνομιακό πεδίο για καυγά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία υποδύθηκαν το ρόλο του εμποράκου των ψεύτικων υποσχέσεων. Η ΝΔ, με περισσή υποκρισία, έκανε λόγο για όργιο ρουσφετολογικών διορισμών και πορεία στον κατήφορο του ακραίου κομματισμού και διχασμού, ενώ ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τα θύματα των διακρίσεων. Ο Σ. Κούβελας συνδύασε τις προσλήψεις με την "ύποπτη προεκλογική περίοδο", με στόχο την πολιτική ομηρία.

"Το σπάταλο κράτος ανοίγει τις πύλες του ρουσφετιού, προκειμένου να ενισχύσει τα δεσμά της κομματικής ομηρίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Ανοιξης, Α. Γεροντόπουλος, ενώ ο "ΣΥΝ" εκτιμά ότι η κυβέρνηση κινείται στη λογική της εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ